Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Κοίτα να μαθαινεις : Στα χέρια Ινδού η διαχείριση της ΒΙ.ΠΕ

 




Ινδός μεγαλομέτοχος αποφασίζει για το μέλλον της ανάπτυξης στη ΒΙ.ΠΕ Σερρών. Ο Πρόεδρος των επιχειρηματιών της ΒΙΠΕ κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ αρίθμησε μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Σε Ιρλανδικό fund με μεγαλομέτοχο Ινδό έχουν πωληθεί οι βιομηχανικές περιοχές μεταξύ άλλων και των Σερρών με αποτέλεσμα να γιγαντώνονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εδώ και 12 χρόνια. Απορίας άξιο είναι πως, αναζητάμε ως νομός την ανάπτυξη και προσκαλούσαμε χρόνια τώρα επιχειρηματικό κόσμο για να επενδύσει όταν σύμφωνα με τον κ. Κώστα Παπαπαναγιώτου πρόεδρο των επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Σερρών οι συνθήκες είναι προπολεμικές.

Πρώτο πρόβλημα η ηλεκτροδότηση των επιχειρήσεων που τώρα λόγω το ότι η κυβέρνηση έδωσε χρήματα στη ΔΕΔΔΗΕ για να δημιουργήσει 2η  γραμμή καθώς η πρώτη είναι υπερ Κορεσμένη, ναι μεν, θα υπάρχουν νέες ηλεκτροδοτήσεις αλλά δεν θα μπορούν οι επιχειρήσεις να παράξουν ρεύμα.

Πέραν των άλλων ο κ .Παπαπαναγιώτου μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ και στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ με την Ελένη Μωραΐτη, αναφέρθηκε και σε άλλα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την πολύπαθη βιομηχανική μας περιοχή, όπως είναι το  θέμα του νερού, τονίζοντας ότι η ΒΙΠΕ υδροδοτείται ακόμη και σήμερα από σωλήνες αμιάντου με ότι αυτό σημαίνει.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαπαναγιώτου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα των λυμάτων  καθώς όπως τόνισε χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα τον “αχόρταγο” παρόλο που υπάρχει το δίκτυο αποχέτευσης αλλά δεν έχει συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό των Σερρών.

 

Ακόμη πιο τραγικό φαντάζει το γεγονός ότι η γραμμή ίντερνετ της περιοχής χρονολογείται από το 1974 με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες για να εξυπηρετήσουν τις επιχειρήσεις τους να αναγκάζονται να δημιουργούν τρίγωνα με το οικιακό τους ίντερνετ ή να εξυπηρετούνται με εταιρείες ασύρματου ίντερνετ που και αυτό όμως πολλές φορές σταματά.

Σε ότι αφορά τον Ινδό μεγαλομέτοχο της ΒΙΠΕ τόνισε ότι πλέον δεν θα πουλιούνται οικόπεδα  αλλά θα σημειώνεται μακροχρόνια μίσθωση με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

 

 https://epiloges.tv/h

1 σχόλιο:

  1. "με ότι αυτό σημαίνει. " - "με ότι αυτό σημαίνει. ", προφανώς ο κ. Παπαπαναγιώτου δεν τα είπε, όπως γράφτηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.