Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Σερρών : Καταιγίδα… «ΑΠΟΚΡΙΕΣ» -Έκτακτη συνεδρίαση & 60.000€ για την αντιμετώπισή της

 

 

Η «Πολιτική Προστασία»… λέγε με …”Χρυσάνθη Παλάζη” αναλαμβάνει να συμμαζέψει τα…καρναβάλια που προκληθηκαν από τις Απόκριες

Σα να ήταν καταιγίδα οι… Απόκριες αντιμετωπίστηκε (η …ύπουλη εορτή, αφου είναι …κινητή) από την Δημοτική Αρχή Μητλιάγκα. Πουρνό, πουρνό της Τρίτης 27/2/2024 ανακοίνωσε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών για τις 2:05μμ (ούτε ώρα άφιξης τρένου να ήταν) της ίδιας μέρας (Σήμερα ΝΤΕ).

Οι καταστροφές από τις … Απόκριες έπρεπε να αντιμετωπιστούν, γιατί οι Δημότες είχαν βγει στους δρόμους (άλλη δουλειά δεν είχαν)  και διαμαρτύρονταν … τι θα γίνουν χωρίς μασκαράδες, κούλουμα, χαλβάδες και φασολάδες… το πολιτικό κόστος μεγάλο και πιθανόν η Δημοτική Αρχή να οδηγούταν σε παραίτηση, πριν την έκδοση της απόφασης του εκλογοδικείου, αφήνοντας και τον πρώην Δήμαρχο Χρυσάφη …παγωτό (έκανε τόσα όνειρα)

Στο θέμα μας όμως…

Στις 2:02μμ νταν μαζεύτηκαν στο Δημαρχείο τα μέλη της επιτροπής. Η της αντιπολίτευσης (Χράπας, Μισιρλής, Χρυσανθίδης)  δεν προσήλθαν, αντ’ αυτού έστειλαν επιστολή… διαμαρτυρίας, επικαλούμενοι ότι οι Απόκριες δεν είναι κατεπείγον θέμα (σ.σ. ποιος είπε ότι έχουν… τσίπα).

Η σειρά των θεμάτων μας…χάλασε λίγο, καθώς ο όρος είναι «Αρτος και Θεάματα», η δημοτικη αρχη για να μας την…σπάσει εβαλε πρώτα το θέαμα και μετά τον …άρτο!

Το θέαμα…

ΘΕΜΑ 1ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 29.140,00€ με ΦΠΑ, για την έγκριση και ψήφιση/διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2024». Προϋπολογισμός: 23.500,00 € χωρίς ΦΠΑ και 29.140,00 € με ΦΠΑ. (σ.σ. για καρναβάλια και χορούς ντε…)

Ο …άρτος

ΘΕΜΑ 2ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 28.760,53€ με ΦΠΑ, για την προμήθεια/παροχή υπηρεσίας με τίτλο «ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2024» Προϋπολογισμός: 25.127,40 € χωρίς ΦΠΑ και 28.760,53 € με ΦΠΑ. (σ.σ. για τους χαλβάδες, φασολάδες και χαρταετούς…ντε!)

Και τα δύο θέματα εγκρίθηκαν (τι άλλο)… ομόφωνα από την Δημοτική Επιτροπή συγκεκριμένα από τους κ.κ. Κουφοτόλη, Γάτσιο, Μπάρμπα, Κεσούλη (Αναπληρωματική της Χατζηγαβριήλ), Πουλιάκα και Φρυδά, που ήταν παρόντες.

Ακούστηκαν και… δικαιολογίες από Πουλιάκα πως: «ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε στις 20/1» και Γάτσιο πως: «ετσι έκαναν και οι προηγούμενοι» (Σ.Σ. αμ ντιπ δεν σας κόβει γι’αυτό οι σερραίοι τους έκαναν «προηγούμενους» κι εσάς… «ηγούμενους») και η επωδός πως «είναι η πρώτη και τελευταία φορά που γίνεται» (Σ.Σ. τα ίδια ακούνε οι δάσκαλοι στα σχολεία καθημερινά)

Μετά το τέλος της συνεδρίασης στην ερώτηση των Δημοσιογράφων πως και που θα διατεθούν τα 60.000€ η απάντηση ήταν “Θα ρωτήσετε την κυρία Παλάζη” (Άμισθι Αντιδήμαρχος Πολιτισμού). Η απάντηση αυτή επαναλήφθηκε (άμα θέλετε το πιστεύετε) 21 φορές… Όχι 20, ούτε 22…

Παλάζη 2024 02 27 20 19 43

Καθώς φαίνεται η κυρία Παλάζη είναι το… κομάντο που θα φέρει εις πέρας την αποκατάσταση των ζημιών από τις Απόκριες. Τι διάολο προϋπηρεσία έχει στην… «αμαρτωλή» (οι ΕΝΤΟΣ το λέγανε όχι εμείς) Δημοτική Αρχή Χρυσάφη. Εχει παλέψει με αρκούδους, φάτνες, πολιτείες και πολλά άλλα άγρια θηρία οι… μασκαράδες θα την τρομάξουν;;;

Το «κερασάκι» που ακολουθεί είναι η ..απευθείας ανάθεση των 30.000€+30.000€.

Αν, όπως ακούσανε τα αυτιά μας, για το ένα 30αρι θα ζητηθεί προσφορά από μία μόνο εταιρεία (νομίμως), που δεν μετρά ούτε μήνες, που ιδρύθηκε και η οποία δρα ως παρένθετη, (αυτό κι αν είναι επιλήψιμο και δεν εμπίπτει ούτε στην… «παρένθετη μητέρα» και τον γάμο ομοφύλων που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή ) καθώς ο ενδιαφερόμενος είναι … «έκθετος» φορολογικά και ασφαλιστικά.  ο ευτελισμός θα ολοκληρωθεί και θα είναι όλος δικός τους…

Επόμενη στάση λέγεται ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ και το κυρίως πιάτο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» για …επιδόρπιο «Πολιτεία των Ευχών 2025»

ΟΛΑ ΤΑ παραπάνω φυσικά με το γράμμα του νόμου (ΝΟΜΙΜΑ) και ο νόμος είναι…σαφής! Η ηθική από την άλλη είναι που διαστέλλεται…

Καλές Απόκριες!

 https://www.anexartitos.gr/


3 σχόλια:

  1. Θέλω τον Λουλουδοδίκη να γράψει Λουλουδούπολη, τώρα που είναι από μέσα και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, διαλόγους και γεγονότα. Θέλω καινούργια επεισόδια, νέα προσωνυμία, μιας και οι νυν, μαθημένοι και εθισμένοι από τους πρώην, εμπλούτισαν το σενάριο και όπως είπαν, "...θα δούμε τον Δήμο σαν το σπίτι μας", οδεύουμε ταχέως για το "Μικρό σπίτι στο λιβάδι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόλεμος ενάντια στην Παλάζη. Αυτή τους έδωσε την νίκη και αυτοί την πολεμάνε. Χρύσα κράτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως γινεται ολοι, χωρις εξαιρεση, να ... την πολεμαν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.