Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

 




Σε δημόσια διαβούλευση βγήκε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και κύριο μέλημα του Μαξίμου είναι να περιορίσει τις κυβερνητικές απώλειες στην επικείμενη κατάθεσή του και ψηφοφορία στη Βουλή. Ο λόγος, ότι, παρά το μασάζ στο υπουργικό συμβούλιο και το πρόσφατο «σεμινάριο» στην Πειραιώς, μεγάλος αριθμός «γαλάζιων» βουλευτών, αλλά και υπουργών δεν φαίνεται να πείθονται.

Ρελάνς, με το βλέμμα στον υπουργικό θώκο έκανε ο Μάκης Βορίδης πάντως, ο οποίος αντί της καταψήφισης, που θα τον υποχρέωνε σε παραίτηση, αποφάσισε να ακολουθήσει την παραίνεση Μητσοτάκη και να... απόσχει από την ψηφοφορία. Άλλοι πάντως βουλευτές, με επιχειρηματολογία που θυμίζει πολύ και το ιερό «όχι» στον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να ελπίζει στην προοδευτική αντιπολίτευση να κάνει αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι δικοί της βουλευτές. Άλλωστε, και ο Γιάννης Οικονόμου, που βρίσκεται πλέον εκτός κυβέρνησης, εξέφρασε με ηχηρό τρόπο τις αντιρρήσεις του για το νομοσχέδιο.

 Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.