Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Δημος Σερρών : Σωτηρια Πάνου -Ολιγωρια της νεας δημοτικης αρχης

  


 

 

 Η Σ. Πάνου είχε ενημερώσει τους συνεργάτες της δημάρχου σε ποιες ιστοσελίδες πρέπει να ανατρέχουν για να καταθέτουν προτάσεις 

 

Ο πρώην αντιδήμαρχος Σερρών Σωτηρία Πάνου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου καταλόγισε ολιγωρία στη δημοτική αρχή της Β. Μητλιάγκα γιατί δεν αξιοποίησε την δυνατότητα και δεν κατέθεσε πρόταση σε πρόγραμμα που άνοιξε στις αρχές του έτους  στην Εθνική αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας και το Ελληνικό κέντρο Εθνικής ασφάλισης.

Ανέφερε ότι προχωρά στην κριτική αυτή καλόπιστα, ότι είχε ενημερώσει σχετικά τους συνεργάτες της κυρίας Μητλιάγκα( αιρετούς)  οι οποίο όφειλαν  να παρακολουθούν τις σχετικές προσκλήσεις(Σ.Σ. είπε ότι τους έδειξε σε ποιες ιστοσελίδες πρέπει να ανατρέχουν ώστε να ενημερώνονται για τα προγράμματα που ανοίγουν).

Ειδικότερα στην τοποθέτηση της ανέφερε:

«Κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε ως Αντιπολίτευση από αιρετούς άλλων Δήμων προ 2 ημερών, ενημερωθήκαμε ότι από 15 έως 19 Ιανουαρίου 2024 η Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας και το Ελληνικό Κέντρο Κοινωνικής Ασφάλισης πραγματοποίησε κάλεσμα για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας αναφορικά με την καινοτομία στην ψηφιακή υγεία αλλά και για 9 νέα Ευρωπαϊκά Έργα…25 συνεδρίες, 11 εργαστήρια, 32 φροντιστήρια προγράμματος και 130 συμμετοχές.

Ο Δήμος Σερρών όχι μόνο δεν πρέπει να χάνει τέτοιου είδους ευκαιρίες,αλλά να πρωτοστατεί τη στιγμή μάλιστα που είμαστε ο μόνος Δήμος σε όλο τον Νομό Σερρών που λειτουργούμε ΚΕΠ Υγείας και από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν ατομικά ένδυτα και φορητά επικοινωνούντα συστήματα για την περίθαλψη και προστασία ηλικιωμένων, ασθενών και γενικότερα ευάλωτων ομάδων (ενδεικτικά αναφέρω το πρόγραμμα e-health και τα κουμπιά πανικού,που στη συνέχεια πέρασαν στην ΠΕ Σερρών, για να καλυφθούν από το ΕΣΠΑ).Ποια είναι η στόχευση της νέας Δημοτικής Αρχής ;

Μια περίληψη έστω 60 λέξεων για την αναβάθμιση των Κοινωνικών μας Δομών, μια πρόταση, το μεράκι να κερδίσουμε και άλλα προγράμματα προς όφελος των Δημοτών, είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας,αλλά ούτε αυτό έγινε.»

Η δήμαρχος Β. Μητλιάγκα αιτιολόγησε την απραξία της δημοτικής αρχής λέγοντας ότι είναι λογικό να μην υπάρχει ετοιμότητα για να καταθετεί πρόταση στο πρόγραμμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Χρέωσε μάλιστα και ευθύνη στην πρώην δημοτική  αρχή λέγοντας ότι έπρεπε να είχε ενημερώσει τους συνεργάτες της ώστε να κατατεθεί σχετική πρόταση.

 

Δ.Ν.

 

 

https://sertharros.gr 

1 σχόλιο:

  1. Η κυρία Πάνου έπρεπε να έχει την πρόταση έτοιμη καθώς μέχρι τις 31/12 ήταν η αρμόδια αντιδήμαρχος. Όπως και ο κ. Ρίζος έπρεπε να είχε ασχοληθεί με τη θέρμανση του Δηπεθε. Αν περιμένουν οι νέοι να λύσουν αυτά που σε 4 χρόνια οι ίδιοι δεν κατάφεραν, τους έχουν για πολύ ικανούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.