Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Γιατί η Συμμαχία πρέπει να αποδεχθεί το αποτέλεσμα εκλογών.

 




Γράφει ο Γιάντσιος Ιωάννης

Δικηγόρος Σερρών

 

 Οι Δημότες του Δήμου Σερρών στις 8-10-2023 ψήφισαν και ανέδειξαν νικητή την παράταξη της κ. Μητλιάγκας. Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Χρυσάφης την βραδιά των εκλογών την συνεχάρη ως νικήτρια. Πολιτικός πολιτισμός μέχρι εδώ.  

Δεν κύλησε πολύ νερό στο ποτάμι και μετά από λίγες ημέρες ξεκίνησε ένας αδυσώπητος αγώνας από την πλευρά του κ. Χρυσάφη να «κερδίσει» τον δήμο, όχι με την λαϊκή βούληση που μίλησε και ανέδειξε την κ. Μητλιάγκα, και τον έστειλε στην αντιπολίτευση, αλλά στα ΧΑΡΤΙΑ!.

Ξεκίνησαν λοιπόν, εντελώς «κυνικά», να αμφισβητούν το εκλογικό αποτέλεσμα, να διαδίδουν ότι θα «κερδίσουν» δικαστικά πάλι τον δήμο, αδιαφορώντας για την λαϊκή βούληση των δημοτών. Άξιο απορίας είναι αν κοιμούνται τα βράδια. Πάντως δραστηριοποιούνται σε όλα τα επίπεδα.

Κεντρικός τους ισχυρισμός, ειδικά με ψηφοδέλτια που λόγο του τυπογραφείου, είχαν μια απόχρωση προς το ροζ (κατά την άποψη τους) εντελώς αμυδρή και όχι διακριτή. Πρέπει να το δει κάποιος σε φως για να το διακρίνει.

Πάνω σε αυτό, επιστράτευσαν, καθηγητές Πανεπιστημίου για να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα με δικαστικές διαδικασίες που ορίσθηκε να συζητηθεί στις 21-12-2023, αδιαφορώντας που οι δημότες του δήμου Σερρών τους έστειλε στην αντιπολίτευση. Στόχος και ανυπομονησία να κερδίσουν νομικά για να παραμείνουν στην εξουσία.

Βέβαια μέχρι να συζητηθεί να εκδοθεί η απόφαση, κλπ δήμαρχος θα ορκισθεί η κ. Μητλιάγκα. Αυτό τους ανησυχεί, τους στεναχωρεί, λες και δεν κέρδισε η κ. Μητλιάγκα, αλλά τι να κάνουμε..  

 Εννοείται πως το δίκαιο τόσο σε ηθικό, σε πολιτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο είναι με την η κ. Μητλιάγκα 100%.

Η προσπάθεια της παράταξης του κ. Χρυσάφη, είναι να κερδίσουν το δήμο στα χαριά! και ας μην έχουν την λαϊκή νομιμοποίηση. Φαίνεται αυτό δεν τους ενδιαφέρει, διότι ούτε και οι ίδιοι δεν τολμούν να αμφισβητήσουν ότι παραβιάστηκε η μυστικότητα της ψηφοφορίας, δηλαδή η λαϊκή βούληση. Να αναφέρω ότι, δεν υπήρξε ούτε μια παρατήρηση παρατυπίας από τους εκλογικούς αντιπροσώπους που διεξήγαγαν τις εκλογές.   

Αναρωτιέμαι, για το ήθος, την πολιτική αξιοσύνη των Σερραίων πολιτικών. 

 

Γιάντσιος Ιωάννης

Δικηγόρος Σερρών

6976639687                   

 

1 σχόλιο:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.