Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Σερρών : Συνωστισμος για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη

 





Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θεσμοθετήθηκε με τον νόμο του «Καλλικράτη» το 2010 και η νομοθετική ισχύς του επανήλθε με το άρθρο 7 του ν. 4623/2019. Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν κατάφερε να προχωρήσει στην κάλυψη της θέσης αφού δεν συγκέντρωνε τον απαιτούμενο αριθμό των 3/5 των μελών του δημοτικου συμβουλίου . Πλέον η νεα δημοτική αρχή διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό. Το ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει στην κάλυψη της θέσης .Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι είναι στις προθέσεις της να το κάνει 

Θυμίζουμε τι ισχυει

 


«Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, καθώς και στους νησιωτικούς δήμους, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης».


«Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.