Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Φυλακές Νιγρίτας: Αποσυμφόρηση με την μεταφορών κρατουμένων στις φυλακές στο Νικηφόρο Δράμας

  


 

Την εκκίνηση της λειτουργίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο Νικηφόρο Δράμας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

 

Σε συνέχεια συντονισμένων ενεργειών της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών ώστε εντός της εβδομάδας να μεταχθούν οι πρώτοι σαράντα (40) κρατούμενο από τις φυλακές Νιγρίτας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο Νικηφόρο Δράμας με βασικό στόχο τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

poster

Σύμφωνα με τον κ. Δαδινίδη, εξωτερικό φρουρό των φυλακών Νιγρίτας  το 67% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί. Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα είναι χωρητικότητας 600 κρατουμένων, ωστόσο έχει υπερβεί τον  αριθμό καθώς ανέρχονται σε περισσότερους. 

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Ο κ. Δαδινίδης αναφέρθηκε επίσης και στο μέτρο των αδειών που παίρνουν οι κρατούμενοι χαρακτηρίζοντας το ευεργετικό. Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του, ότι οι βιασμοί εντός των φυλακών έχουν μειωθεί στο ελάχιστο έως καθόλου από τη στιγμή της εφαρμογής του μέτρου.

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 https://epiloges.tv

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.