Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Κοίτα να μαθαίνεις : Σύμβαση για τα LED - Τυπικό ζήτημα ...αλλά υπάρχουν και ποινικές ρήτρες αν δεν πειθαρχήσουμε

 


 

 

 Για την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας και Θρακης που ακύρωσε την αριθμ. 580/27-9-2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών που αφορα την σύμβαση για την αντικατάσταση των λαμπτήρων ηλεκτροφωτισμού .Μίλησε στο ΤΗΛΕΕΠΙΛΟΓΕΣ ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της οικονομικης επιτροπής κ Σπύρος Μισιρλης ο οποίος χαρακτήρισε το θέμα τυπικο .

Στην ερώτηση της Ελένης Μωραιτη αν το νέο δημοτικό συμβούλιο δεν προχωρήσει στην λήψη της απαιτούμενης ( σύμφωνα με το σκεπτικό  της αποκεντρωμένης ) απόφασης. Ή η νέα δήμαρχος δεν προχωρήσει στην  διόρθωση της απόφασης ακυρώνεται ο διαγωνισμός  .Ο κ Μισιρλης απάντησε οτι υπάρχουν ισχυρές ποινικές ρήτρες και ο ανάδοχος του έργου θα ζητήσει να αποζημιωθεί και μάλιστα τα χρηματικά ποσά που θα καταβάλλει ο δήμος είναι μεγάλα .

Επομένως μάλλον δεν είναι τυπικό το ζήτημα .Αλλά μπαίνει στο τραπέζι και η πιθανότητα της ακύρωσης της σύμβασης .

ΥΓ : Επίσης και τυπικό να είναι το ζήτημα ,  σίγουρα θα υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη της υλοποιήσης του  έργου .Από την στιγμή που σύμφωνα με τον κ Μισιρλη υπάρχουν ρήτρες  .Ο εργολάβος μπορεί να ζητήσει επιπλέον χρήματα με τον ισχυρισμό οτι υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη  λόγω της καθυστέρησης

3 σχόλια:

  1. Το μεγάλο αυτό σκάνδαλο των LED είναι μεγάλη ευκαιρία για τη νέα δημοτική αρχή της Μητλιαγκα να το ακυρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μια εμπορική συμφωνία από πότε υπάρχουν ποινικές ευθύνες;
    Τι είναι αυτά που γράφετε;
    Δείτε πρώτα τους όρους και μετά γράψτε.
    Άλλωστε αυτοί που προωθούσαν και υπέγραψαν την άθλια συμφωνία πρέπει να απολογηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνελθε ξερικά, μια χαρά ποινικές ευθύνες υπάρχουν και μάλιστα κακουργηματικου χαρακτηρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.