Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Δήμος Σερρών : Να γίνει ταμείο

 


 

Πριν λίγα χρόνια παραβρέθηκα στην παράδοση παραλαβή της Δημαρχίας, ως ηγεσία.


Πριν αρχίσει η συνεδρίασις και για ώρα στο περιστύλιο σε πηγαδάκια έπαιρναν και  έδιναν συζητήσεις, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τα οικονομικά απομεινάρια τουαπερχόμενου Δημάρχου. Όλοι τους είχαν κάτι να πουν ή να καταγγείλουν.
Η επερχόμενη ηγεσία μετά του περιχαρούς επόμενου Δημάρχου συνεπικουρούμενοι υπό των αντιπολιτευόμενων διαθέτοντας από ένα χαρτί στο χέρι με γραμμένα τα εκατομμύρια περίμεναν για να επιτεθούν δοθείσης ευκαιρίας. 

Η συνεδρίασις εξελίχθηκε, προς έκπληξη των παρευρισκομένων, εν μέσω χαριεντισμάτων, γέλιων, και χαϊδέματος αυτιών.
Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε και ετοιμάστηκαν ,εχθροί και φίλοι, να αποχωρήσουν.
Δεν άντεξα και σηκώθηκα όρθιος φωνάζοντας και ζητώντας να ενημερωθούμε για το αποτέλεσμα με τα εκατομμύρια σε εκκρεμότητα, τα οποία στην συνέχεια θα καλούμασταν να πληρώσουμε οι Δημότες, ως είθισται.
Με πλησίασαν οι ορκωτοί και ο επερχόμενος και στα μουλωχτά με πληροφόρησαν ότι «μην διαμαρτύρεσαι ρε Χανλίογλου, έτσι γίνονται αυτά». 

Κάτι που έγινε συνήθεια, με μας θεατές στο ίδιο έργο.


Σε δύο μήνες από σήμερα θα επαναληφθεί και πάλι ο θεσμός παράδοσης και
παραλαβής της ηγεσίας υπό του νέου σχήματος με την Νέα Δήμαρχο. 

Ελπίζουμε όλοι οι δημότες, πλέον, να μην γίνουμε και πάλι μάρτυρες ενός παρόμοιου σκηνικού. Και επειδή οι Δημότες είμαστε αυτοί που πάντα πληρώνουμε το μάρμαρο ζητούμε μέσα στον Ιανουάριο να ενημερωθούμε περί των ευρημάτων, έστω μέρους, των πεπραγμένων των
απερχόμενων.
Τάσος Χανλίογλου

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να γίνει διαχειριστικος έλεγχος άμεσα στο δήμο γιατι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος κλείνει με έλλειμμα και φέτος μάλιστα ανω των 2 εκατομμυρίων. Τα ξέρει αυτά ο κόσμος; Να λογοδοτήσουν οι απερχόμενοι αμεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.