Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Δήμος Βισαλτίας : Το Χρονικό ενός προαναγγελθέντος λουκέτου

 




Από τον Φεβρουάριο του 2023  ανακοινώθηκε οτι το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Μαυροθαλασσα θα κλείσει . Τότε μετά τις αντιδράσεις η διοίκηση της τράπεζας . Ανέστειλε προσωρινά την εφαρμογή της απόφασης.Οι τοπικοί άρχοντες επαναπαύτηκαν και σήμερα τρέχουν και πάλι αφού η τράπεζα επανέφερε την αρχικη της απόφαση και το υποκατάστημα κλείνει. Εκτάκτως συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Βισαλτίας και προχώρησε σε έκδοση ψηφίσματος

Διαβάστε

 

 

Με έκπληξη και χωρίς πρότερη ενημέρωση, πληροφορηθήκαμε ξαφνικά ότι το
Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Μαυροθάλασσα, πρόκειται να κλείσει και μάλιστα άμεσα! Βρισκόμαστε, λοιπόν, στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την αγανάκτηση και πικρία μας για τις αποφάσεις του Ομίλου που έχουν άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία.


Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Μαυροθάλασσα, εξυπηρετεί
περισσότερες από 10 Κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της. 

Συγχρόνως εξυπηρετεί το σύνολο της επαγγελματικής,
επιχειρηματικής, αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, τους συνταξιούχους αλλά και τους κατοίκους του Δήμου Βισαλτίας, οι οποίοι λόγω απόστασης είναι αδύνατο να μετακινηθούν για την εξυπηρέτησή τους στα κεντρικά καταστήματα της Νιγρίτας ή των Σερρών.


Επιπλέον, κατά την περίοδο των διακοπών χιλιάδες παραθεριστές του Στρυμονικού κόλπου, προσέρχονται στο εν λόγω κατάστημα.


Να υπενθυμίσουμε ακόμη πως η περιοχή μας βίωσε μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες του Ιανουαρίου 2021. Ως εκ τούτου όλοι μας οφείλουμε να δείχνουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και να μην επιφέρουμε επιπλέον πλήγματα στην τοπική οικονομία.


Να τονίσουμε επί πλέον ότι πρόκειται για ένα κερδοφόρο κατάστημα, αλλά και να επισημάνουμε πως πάρα πολλοί πελάτες θα εγκαταλείψουν την τράπεζα Πειραιώς και θα μεταφερθούν σε ανταγωνιστικές τράπεζες, οι οποίες έχουν καταστήματα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.


Το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα προκαλέσει ένα ντόμινο
αρνητικών εξελίξεων για την ανάπτυξη της περιοχής. Άλλωστε, δεν μπορούν όλα τα θέματα να σταθμίζονται μόνο με στενά οικονομικά κριτήρια. Οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αξία και η απόφασή σας θα είναι τροχοπέδη στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε, σε πείσμα των καιρών, για την ανάπτυξη του Δήμου Βισαλτίας και την προσέλκυση νέων ανθρώπων για εγκατάσταση και επενδύσεις στην περιοχή μας.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας ζητάει ΟΜΟΦΩΝΑ να επανεξετάσετε και να
αναθεωρήσετε την απόφασή σας, που πλήττει τους δημότες μας και έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία. Αναμένουμε άμεσα ενέργειες σας καθώς αποτελεί αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου μας η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του υποκαταστήματος σας στη Μαυροθάλασσα Σερρών».

2 σχόλια:

  1. "... θα εγκαταλείψουν την τράπεζα Πειραιώς και θα μεταφερθούν σε ανταγωνιστικές τράπεζες, οι οποίες έχουν καταστήματα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.", την εξής μία και μόνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.