Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΥΑ Σερρών : ¨Ενα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση ?????

 


 
 
 
 
 
 
 
Γράφει ο Αθανάσιος Μπόϊκος
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” Σερρών  

Στις 26 Σεπτεμβρίου το Δ/κό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Σερρών ενέκρινε παράταση για την κατάθεση προσφορών για την υπηρεσία “Λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Σερρών με εξωτερικό συνεργάτη για τα έτη 2024-2025-2026”.
Την παράταση είχε ζητήσει από το Δ/κό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ η εταιρεία (όμιλος εταιρειών) ΤΕΔΡΑ μόλις την προηγούμενη μέρα (25/9) και η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ανταποκρίθηκε άμεσα. Στις 26/9 είπε το ναι και στις 27 ανάρτησε την απόφαση στη Διαύγεια.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο λόγος για τον οποίο η ΤΕΔΡΑ ζήτησε την παράταση.
Όλοι οι υπάλληλοί της είναι απασχολημένοι να συνδράμουν εθελοντικά στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, οπότε δεν προλάβαιναν, λέει, να συντάξουν την πρόταση της εταιρείας ως τις 3/10, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών!
Η ΤΕΔΡΑ, με 180 στελέχη και εργαζόμενους στο προσωπικό της, τους έχει όλους απασχολημένους στην "εθελοντική" προσφορά και δεν προλαβαίνουν να ετοιμάσουν τα χαρτιά για το διαγωνισμό !!
Επειδή δε ζούμε σε κόσμο αγγέλων με αθώα προσωπάκια, αναρωτιόμαστε:
• Πώς γίνεται να ζητά η εταιρεία παράταση τη μια μέρα και την επομένη το Δ/κό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Σερρών να φέρνει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και να το περνά ;
• Γιατί τόση στοργή και φροντίδα για την ΤΕΔΡΑ ;
• Δεν υπάρχουν άλλες εταιρείες που να κάνουν προσφορά μέχρι τις 3/10 ;
• Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η ΤΕΔΡΑ και την περιβάλλουν με τόση αστραπιαία κατανόηση ;
Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μάθαμε πως ο όμιλος ΤΕΔΡΑ είναι συνεργάτης του παγκόσμιου κολοσσού VEOLIA, “της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο στη διαχείριση νερού, ενέργειας και αποβλήτων”, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας.
Έτσι, λοιπόν εξηγείται η πρεμούρα της διοίκησης της ΔΕΥΑ Σερρών. Μιας διοίκησης που πρεσβεύει ότι σε πρώτη φάση είναι αναγκαίο να συγχωνευθούν όλες η ΔΕΥΑ του νομού σε μία επιχείρηση και, σε δεύτερη, να πάμε σε μία επιχείρηση ανά περιφέρεια. Μιας διοίκησης που επέλεξε να δώσει 16,5 εκατομμύρια ευρώ για 50.000 ηλεκτρονικά υδρόμετρα -”έξυπνα” τα διαφημίζουν- τα οποία διαθέτουν ηλεκτροβάνα με δυνατότητα διακοπής υδροδότησης από απόσταση – αυτό δεν το διαφημίζουν, το αποκρύπτουν.
Για τα υδρόμετρα αυτά ο δήμαρχος Σερρών κος Χρυσάφης μάς έλεγε γεμάτος καμάρι ότι, κατεβάζοντας τη σχετική εφαρμογή στο κινητό μας, θα μπορούμε να παρακολουθούμε την καθημερινή μας κατανάλωση σε νερό! Αυτό είναι το βάσανό μας, να ψάχνουμε με το κινητό “αν χωράνε μες στο λούκι οι σταγόνες που θα πέσουν”!
Μη βιαστείτε όμως να μειδιάσετε. Γιατί μάλλον θα αγωνιούμε και για την κατανάλωση νερού, όπως και για την ενέργεια, όταν οι πηγές και οι αγωγοί μεταφοράς πόσιμου νερού θα περάσουν σε υπερεθνικούς κολοσσούς σαν τη VEOLIA.
Κάτι ξέρει ο κος δήμαρχος !
Τα μάτια μας ορθάνοιχτα, λοιπόν !
Αθανάσιος Μπόϊκος
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.