Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Η διαπίστωση της ημέρας : Γρήγορα ξεχάσαμε την Κατερινα Περιστέρη

 

 





 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

 

Είχαμε αναφερθεί προεκλογικά για την ξεχωριστή ποιότητα της υποψηφιότητας της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, η οποία ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απ. Τζιτζικώστα. Είχαμε αναφέρει ότι λάμπει μέσα στην βουή των εκλογών με την  ποιότητα, την σεμνότητα και την αξιοπρέπεια της.

Καλούσαμε τους ψηφοφόρους, στο σημείωμα μας, να  αποδείξουν εμπράκτως ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο, σχετικά με το πολιτικό προσωπικό που  μας αντιπροσωπεύει.

Είχαμε προχωρήσει σε αυτή την επισήμανση όχι για να χειραγωγήσουμε το εκλογικό σώμα αλλά για να επισημάνουμε ότι η ψήφος μας έχει δύναμη και δεν θα πρέπει να την χαραμίζουμε με κριτήρια αποκλειστικά την γνωριμία, την συγγενική σχέση και την ικανότητα του καταφερτζή που διακρίνει  την πλειονότητα του πολιτικού προσωπικού.

Δυστυχώς οι ψηφοφόροι δεν  ξεπέρασαν αυτά τα κριτήρια και έδωσαν  μικρό αριθμό ψήφων  στην κυρία Περιστέρη ( από τις 9.915 που είχε λάβει το 2019, έλαβε στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου λίγο περισσότερες από  3 χιλιάδες ψήφους).

Είπαμε η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, δεν έχει βρεθεί καλύτερο. Όμως σε πολλές περιπτώσεις, για πολλούς λόγους, ευνοείται στην εκλογική διαδικασία ο «πονηρός πολιτευτής».

Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να απογοητεύει την Κατερίνα Περιστέρη που βρίσκεται στις καρδιές πολλών Σερραίων πολιτών για το αξεπέραστο δώρο της στο νομό μας, την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα. Και όταν το μνημείο θα γίνει επισκέψιμο και θα συγκεντρώνει τον θαυμασμό της οικουμένης, θα είναι σε  ξεχωριστή θέση και το όνομα της ανασκαφέως αυτού του θαύματος, το όνομα της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη.

 https://sertharros.gr/

 

1 σχόλιο:

  1. 3000 τύποι ψήφισαν την κυρία. Και μετά απορούμε γιατί ο νομός τρέχει με ταχύτητα του φωτός... 👀👀

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.