Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Σερρών : Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης η μελέτη Στατικότητας του Δημοτικού Γηπέδου

 






Απορίες για την άδεια λειτουργίας και την «Ανεπάρκεια» 16 ελεχθέντων σημείων από τα 31 σε Ανατολική Κερκίδα, μεταλλικό στέγαστρο και τοιχίου που συνορεύει με το 1ο Δημοτικό Σχολείο!

Το κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου Αθηνών για τα προβλήματα στατικότητας του Στεγάστρου Καλατράβα φαίνεται πως κινητοποίησε την δικαιοσύνη σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Εισαγγελία Σερρών με επείγον έγγραφό της, ζητά να λάβει γνώση της μελέτης που διενεργήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών και η οποία παρουσιάστηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου 2023 προς ενημέρωση του Σώματος.

 

Μάλιστα υπάρχει και ερώτημα ποια τμήματα του Δημοτικού γηπέδου χρησιμοποιήθηκαν κατά τον τελευταίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Η μελέτη του Δημοτικού Σταδίου η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 1.500 σελίδες δεν έτυχε της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο και πέρασε, ως θέμα, χωρίς κανέναν σχολιασμό, αφού κανείς εκ των Δημοτικών Συμβούλων δεν μπήκε στον… κόπο να την διαβάσει!!!

(σ.σ. υπάρχει η… «δικαιολογία» του όγκου της μελέτης, όπως και του χρόνου που αυτή τέθηκε υπόψη των Συμβούλων, αφού τότε όλοι έτρεχαν για να «κλείσουν» τους συνδυασμούς για τις Δημοτικές εκλογές, ενώ ακόμη και το συνοδευτικό έγγραφο αναφερόταν,…γραφειοκρατικά, στην ορθή εκτέλεση της μελέτης και όχι στα αποτελέσματα της)

Τα Στάδια των Παραδοτέων της μελέτης αφορούσαν:

  • 1. Μελέτη στατικής επάρκειας δυτικών κερκίδων.
  • 2. Μελέτη στατικής επάρκειας μεταλλικού στεγάστρου.
  • 3. Μελέτη επισκευής δυτικών κερκίδων.
  • 4. Μελέτη ενίσχυσης δυτικών κερκίδων & αποκατάστασης επιστέγασης, (μεταλλικού στεγάστρου).
  • 5. Μελέτη στατικής επάρκειας ανατολικών κερκίδων.
  • 6. Μελέτη ενίσχυσης τοίχου λιθοδομής ανατολικών κερκίδων
  • 7. Μελέτη αποκατάστασης/ ενίσχυσης ανατολικών κερκίδων

Αδεια λειτουργίας με… 16 ανεπαρκή σημεία

Διαβάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης (η οποία όπως είπαμε γνωστοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 25/8/2023) εντύπωση μας προκαλεί η διαπίστωση της ανεπάρκειας των ελέγχων σε 16 σημεία από τα 31 που έλεγξε, η ανάδοχος εταιρεία που ανέλαβε το έργο, καθώς το Δημοτικό γήπεδο πήρε λίγες ημέρες αργότερα άδεια λειτουργίας.

(Προφανώς αυτός που έδωσε την άδεια έκρινε πως δεν δημιουργούν πρόβλημα ασφάλειας των θεατών)

 

Σας παραθέτουμε αυτούσια τα σημεία των αποτελεσμάτων που καταγράφει η μελέτη

1 2023 10 06 113644
2 2023 10 06 114039
2 α 2023 10 06 114108
2 β 2023 10 06 114108

https://www.anexartitos.gr3 2023 10 06 114529

1 σχόλιο:

  1. ας παει η Παλαζη μαζι με την βαρβαρα να το πουν στο Καζια!!!μια χαρα ειναι το γηπεδο το πηραν προεκλογικα αυτο το μπονουσ και τωρα θα τοπληρωσουν....αλλα η αλλοι κοιμουνται με τσαρουχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.