Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Ηράκλειας : Γιορτή εκπαίδευσης

 

 
 
Με μεγάλη χαρά, σας προσκαλούμε να έρθετε στη γιορτή που ετοιμάσαμε για τους μικρούς μας φίλους.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως. Γιορτάζουμε το σχολείο, χορεύουμε για το σχολείο, παίζουμε και τραγουδούμε όλοι μαζί, γιατί το σχολείο αποτελεί κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη καθημερινή ζωή, δεν είναι κάτι ξεχωριστό ή κάτι ξένο.
Το σχολείο μας βοηθά να κάνουμε φίλους, να μάθουμε να εμπιστευόμαστε, να συνεργαζόμαστε, να μαθαίνουμε και να αποκτούμε γνώσεις.
Ζουμε, εργαζόμαστε και συνυπαρχουμε σε ένα τόπο με διαπολιτισμικά στοιχεία. Στα πλαίσια αυτά, η έννοια της ενσωμάτωσης και συμπερίληψης είναι αναπόσπαστοι στόχοι της εκδήλωσης.
Η συμπερίληψη και ενσωμάτωση στην εκπαίδευση προϋποθέτει ένα «Σχολείο για όλους»,το οποιο ενδιαφέρεται για την ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών του στην εκπαίδευση και ανταποκρίνεται στις διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητριών και μαθητών.
παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης σε όλα τα παιδιά στο πλαίσιο ενός συστηματικά ενταξιακού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, κάνοντας πραγματικότητα το όραμα για μια εκπαίδευση για όλους.
Η συμπερίληψη του κάθε παιδιού στο σχολείο είναι άλλωστε αυτή που θα οδηγήσει και στην συμπερίληψή του στην ίδια την κοινωνία κάτι που είναι κι ο τελικός στόχος.
Θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες, χορός, τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, παραμύθι, ζωγραφική και κληρώσεις δώρων.
Θα υπάρχουν νόστιμα σνακ για τους μικρούς μας φίλους.🥐🧃
Σας περιμένουμε να αγκαλιάσετε την προσπάθεια μας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι. 💚
Η συμμετοχή των παιδιών είναι από την ηλικία των 4ων ετών (νηπιαγωγείο) μέχρι τα 18 έτη, όπου μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά του Λυκειου - ΕΠΑΛ εθελοντικά ως βοηθοί στις παράλληλες δράσεις.
Εάν υπάρχουν αδέρφια μικρότερα των τεσσάρων ετών, εννοείται πως θα συμμετέχουν μαζί με το αδερφάκι τους. 🙋
Η παρουσία των γονέων/ κηδεμόνων, είναι απαραίτητη.👪
Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους συνέδραμαν για να δημιουργηθεί η εκδήλωση " Γιορτή της Εκπαίδευσης ". 🙏
Σας περιμένουμε την Τετάρτη, 18 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ στις 17:00, στον αύλειο χώρο των Δημοτικών Σχολείων Ηράκλειας ( 1ο & 2ο Δημοτικό).🏫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.