Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Το ερώτημα της ημέρας : Θα ανοίξει ή πάει για λουκέτο ????

 


 

Στις αρχές Νοεμβρίου θα επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο στην κοιλάδα των Αγίων Αναργυρων .Ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ Γάτσιος ο οποίος μίλησε στο ΔΙΚΤΥΟ και στην Μαρία Ναβαλη

Ομως δημοσιευμα του Ανεξλάρτητου επικαλουμενο μια σειρα εγγράφων .Κάνει λόγο για λουκετο στο κολυμβητήριο

Διαβάστε

  • Χωρίς άδεια λειτουργίας από 31-7-2023, έπρεπε να είχε … «σφραγιστεί» από τις 1/8/2023!!!
  • Άστεγοι εκατοντάδες κολυμβητές / πρωταθλητές των αθλητικών σωματείων Πανσερραϊκου/ΣΙΡΙΣ
  • Χάνονται 2.000.000€ εγκεκριμένου προγράμματος από το 2019 για το… “χατίρι” του Δημάρχου Σερρών στους… “ανθρώπους του κολυμβητηρίου”

Ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης που διαπιστώθηκε στην κεντρική πισίνα μια ημέρα (28/8) πριν το άνοιγμά του για την νέα αθλητική χρονιά, (σ.σ και σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ Γιάννη Γάτσιου θα ανοίξει τον…Νοέμβριο, ενώ ο Δήμαρχος πριν μια εβδομάδα έλεγε …Οκτώβριο) ερωτηματικά προκαλούν οι ενέργειες της διοίκησης του ΟΠΑΚΠΑ, για το πως θα πραγματοποιούνταν το άνοιγμα του κολυμβητηρίου (;;;), αφού η προσωρινή άδεια λειτουργίας, που του είχε δοθεί στις 30/9/2022 έληξε στις 31/7/2023, με εντολή μάλιστα να σφραγιστεί στις 1/8/2023, αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις που σημειωνόταν στις παρατηρήσεις της προσωρινής άδειας .

Η βλάβη στην πισίνα έδωσε ουσιαστικά…  παράταση στο αναγκαστικό κλείσιμο του κολυμβητηρίου που έπρεπε να είχε γίνει στις 1/8/2023.  

Συγκεκριμένα η περσινή ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ άδεια κατέληγε:

Ο ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Σερρών, ως υπεύθυνος φορέας για την λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Σερρών, θα πρέπει να εφαρμόσει όλους τους κανόνες που αφορούν τις δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές, τηρώντας όλους τους απαιτούμενους κανονισμούς για την ασφάλεια αθλητών – θεατών – προπονητών και λοιπού προσωπικού (εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα) της εν λόγω αθλητικής εγκατάστασης.

 Σε περίπτωση που αποκατασταθούν νωρίτερα οι τεχνικές ατέλειες και ελλείψεις θα πρέπει η διοίκηση του ΟΠΑΚΠΑ να ειδοποιήσει εγγράφως την επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Π.Ε. Σερρών) για να πραγματοποιήσει τον σχετικό έλεγχο νωρίτερα. Σε αντίθετη περίπτωση η διοίκηση του ΟΠΑΚΠΑ με δική της ευθύνη οφείλει να σφραγίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Σερρών επ’ αορίστου, μετά το πέρας της προσωρινής άδειας λειτουργίας (δηλ. σφράγιση αυστηρά στις 1/08/2023).

 Ορίζουμε ημερομηνία επανελέγχου μετά από την αίτηση-πρόσκληση από τον ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης, πρίν από την λήξη της προσωρινής άδειας λειτουργίας, έως τις 20/7/2023 , σε εφαρμογή του άρθρου 5 του Ν.4479/2017.

 2023 10 16 134019

 

Το έγγραφο της περσινής αδειοδότησης  είναι αναρτημένο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ μπορείτε να το δείτε εδώ

Ο ΟΠΑΚΠΑ έκανε την αίτηση επανελέγχου των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου στις 20/7/2023;;;

Όπως φαίνεται από την …αλληλογραφία του ΟΠΑΚΠΑ με την Επιτροπή του άρθρου 56Γ, που είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων, ΔΕΝ το έκανε!

Αντ’αυτού ο ΟΠΑΚΑΠΑ κατέθεσε στις 24-8-2023 νέο αίτημα αδειοδότησης  στην Επιτροπή, η οποία στα μέσα του Σεπτεμβρίου επισημαίνει την παράλειψη και λέει πως “το Κολυμβητήριο θα πρέπει να βρίσκεται ήδη σε καθεστώς σφράγισης!!!” 


Ζητά δε να μάθει αν έχουν πραγματοποιηθεί οι εργασίες που ζήτησε και επιπλέον ζητά να υπάρξει βεβαίωση στατικής επάρκειας του κτιρίου, καθώς και βεβαίωση ασφάλειας των αθλητών και θεατών του κολυμβητηρίου.

Αυτές οι δύο βεβαιώσεις για να δοθούν από τον Δήμο Σερρών, θα πρέπει να υπάρχουν σχετικές μελέτες που να το αποδεικνύουν. Εχει τέτοιες μελέτες ο Δήμος Σερρών;;;

Απώλεια 2.000.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση

Για το Κολυμβητήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων υπάρχει ήδη από το 2019 (Δημοτική αρχή Αγγελίδη) εγκεκριμένο πρόγραμμα 2.000.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του (Κουφώματα, υαλοπίνακες κλπ)  οι οποίες εγκαταστάσεις, χρονολογούνται από το 1976 (47 χρόνια). Πρόγραμμα το οποίο ουδέποτε η Δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη ξεκίνησε να υλοποιεί.

Την… «αιτία» γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κονδύλια, την αποκάλυψε ο Δήμαρχος Σερρών στην τελευταία προεκλογική συνέντευξη στην Δημοσιογράφο Ελένη Μωραϊτη στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ TV παραμονές των εκλογών.

 

Εκεί ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης είπε πως «οι άνθρωποι του κολυμβητηρίου» δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τα έργα γιατί το κολυμβητήριο θα έκλεινε για ενάμιση χρόνο (σ.σ. από πού προκύπτει αυτό) και θα «ξεσπιτώνονταν» εκατοντάδες αθλητές.

Θα έπρεπε κατά τους «ανθρώπους του κολυμβητηρίου» να ολοκληρωθεί το νέο κολυμβητήριο (σ.σ. δεν έχει παραδοθεί ακόμη η μελέτη όχι η κατασκευή) και μετά να αναβαθμιστεί το …παλιό (λες και τα λεφτά από το Πρόγραμμα θα παραμένουν εκεί εσαεί)

 ποτέλεσμα την επιλογής του Δημάρχου, να ενστερνιστεί τους «ανθρώπους του κολυμβητηρίου», είναι να μην έχει ο Δήμος Σερρών όχι δύο, αλλά κανένα κολυμβητήριο!!!

Τα δε 2.000.000€ οδεύουν προς απένταξη στις αρχές του 2024, αν δεν υπάρξει πολιτική παρέμβαση

Αλήθεια Δήμαρχε ποιοι είναι αυτοί οι «άνθρωποι του κολυμβητηρίου» (ο φύλακας ή ο ..επιστάτης;;;) που  σε καταστούν υπεύθυνο για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε;;;

Ολη η συνέντευξη του Δημάρχου μπορείτε να την δείτε εδώ

 

 https://www.anexartitos.gr/

3 σχόλια:

  1. Φίλοι του Serresbomb είναι πολύ άδικο να έχετε στο κάδρο των ευθυνών για το παλιό Κολυμβητήριο, μόνον τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ. Υπήρχε και Δήμαρχος, που γνώριζε τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο οπακπα δεν έχει πόρους τον Γάτσιο τον βάζανε όπου υπήρχε πρόβλημα. Αν δεν τον βοηθούσαν δεν φταίει αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΜΓΣ πού είναι να βγάλει μια ανακοίνωση στήριξης της Δημοτικής αρχής Χρυσάφη; Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.