Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Όλο και κάτι βρίσκουν, προκειμένου να δώσουν ένα υποτίθεται διαφορετικό και τσαχπίνικο νόημα σε κάθε μέρα. Ο κόσμος στον αιώνα μας έχει πέσει στη μονοτονία και στη βαρεμάρα και χρειάζεται κάτι τσίφτικο και προκλητικό, να μη ξενερώνει. Ποια άλλη εξήγηση να δώσει κανείς στη life style εφεύρεση να ''χαρίζουν'' μια μέρα του χρόνου π.χ. στην κατάποση σπαθιού ή στο μαξιλαροπόλεμο. Αστείο; Το γελοίο ας το πούμε αστείο, μη τους χαλάσουμε τη μανέστρα.
Άντε να δεχτείς την αναγκαιότητα της Ημέρας αφιερωμένη στην Ειρήνη ή στη Γνώση, στην Αντικαπνική εκστρατεία, στην Προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε, να το πάρουμε χαμπάρι, στην εποχή που κυριαρχεί η σαχλαμάρα. Σερβίρεται ως χιούμορ και εξυπνάδα στα διαφημιστικά σποτ και σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Σήμερα 8 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Ραγισμένου Αυγού. Μην τη μπερδεύουμε με την Ημέρα του Αυγού, αυτή έχει την τιμητική της κάθε χρόνο την δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου. Τι ακριβώς αξίζει κανείς να κρατήσει στη μνήμη, τι ακριβώς έχει σημασία από ένα ραγισμένο αυγό; Μπα! Σιγά μην το ψάξουμε να το μάθουμε κι αυτό, μη μας ξεφύγει και χάσουμε την ενημέρωση.
Με την ευκαιρία. Ο Έλληνας τρώει 120 περίπου αυγά το χρόνο. Διόμισυ φορές λιγώτερα απ' όσα κατανάλωνε πριν 30 χρόνια. Τα μείωσε για να κρατάει χαμηλά την καλή χοληστερίνη. Αυγό σημαίνει δύναμη, όμως. Στην αρχαιότητα τα δίνανε στους νεόνυμφους για να καρδαμώσουν, να κάνουν και γερά παιδιά. Και ήταν ένα είδος ντόπινγκ για τους αθλητές των ολυμπιακών αγώνων.
https://apodytiriakias.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.