Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Σέρρες: Σπείρα Βουλγάρων εξαπατά ηλικιωμένους αποσπώντας χρήματα

 




Την προσοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων συνιστά ο Γιάννης Κούνιος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών καθώς το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν ενταθεί τα κρούσματα τηλεφωνικών απατεώνων που ζητούν χρήματα. Από τον Έβρο μέχρι και τη Λάρισα σπείρες τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους και με το πρόσχημα ότι κάποιο παιδί τους έχει εμπλακεί σε ατύχημα ζητούν την άμεση καταβολή χρημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Κούνιο, προχθές συνελήφθη στα σύνορα 37χρονος Βούλγαρος που είχε αποσπάσει με απάτη 17.000 ευρώ στις Σέρρες και διαπιστώθηκε ότι εμπλεκόταν σε αντίστοιχη υπόθεση στην Αλεξανδρούπολη. Χθες μια γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στις Σέρρες ενώ πήγε να παραλάβει σακούλα με χρήματα που πέταξε ηλικιωμένος από το μπαλκόνι.

Η μέθοδός τους βασίζεται στη συνεχή απασχόληση του θύματος καθώς δεν απελευθερώνουν το τηλέφωνο μέχρι να πάρουν τα χρήματα, τόνισε ο κ. Κούνιος ενώ ανέφερε παράδειγμα στο οποίο οι απατεώνες είχαν το τηλέφωνο ανοιχτό όλο το βράδυ μέχρι να ξημερώσει και να πάει το θύμα στην τράπεζα.

Ρεπορτάζ Β. Αναστασιάδης

 https://www.ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.