Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Σέρρες :Ψήφισμα –κάλεσμα ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Σχολής Μηχανικών (ΣΜΗ) ΔΙΠΑΕ- Αλληλεγγύη στο Παλαιστινιακό λαό

 


 

Είμαστε στο πλευρό της νεολαίας και του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης!  Εκφράζουμε την αμέριστη μας αλληλεγγύη μας! 

Advertisement

Ο λαός της Παλαιστίνης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα και τη ζωή  του απέναντι στη ξένη κατοχή με όλα τα αναγκαία μέσα. Η περήφανη και μαχητική του στάση που δεν παραδίδεται και συνεχίζει το δίκαιο αγώνα του, κερδίζει το σεβασμό όλων! 

Τρομοκράτες είναι αυτοί που σπέρνουν το θάνατο και το ξεριζωμό, όχι οι λαοί που  παλεύουν για το δίκιο τους. Εδώ και 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης βρίσκεται κάτω  από το ζυγό της δολοφονικής Ισραηλινής κατοχής που γίνεται με τις πλάτες ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ και έχει χύσει αμέτρητο αίμα. Όλα αυτά τα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν γίνει  οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου και μάλιστα αρνούνται να  αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με τη σχετική ομόφωνη απόφαση της  ελληνικής βουλής από το 2015. Μάλιστα η τωρινή στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη  συνενοχή των άλλων κομμάτων, εναρμονίζεται πλήρως με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των  ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στηρίζει το κράτος του Ισραήλ, που διατηρεί για δεκαετίες την  κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονεί και ξεριζώνει τον παλαιστινιακό λαό, επιβάλλει  εγκληματικό αποκλεισμό και ετοιμάζεται για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της  Γάζας, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στον πόλεμο σε μια γενικευμένη στρατιωτική αναμέτρηση στη  Μέση Ανατολή. 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί  νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα! 

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με του λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό  κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του. Νίκη στο  λαό της Παλαιστίνης!  

∙Να τερματιστεί τώρα η ισραηλινή κατοχή! 

∙Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την  Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. 


∙Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με  βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. 

∙Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών  κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. 

∙Να επιστρέψει στην Ελλάδα η φρεγάτα «Ψαρά» και να σταματήσει η εμπλοκή της  χώρας μας στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα  

Προχωράμε σε κινητοποίηση για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό  λαό μαζί με εργατικά σωματείακαι φορείς την Παρασκευή 20/10 στις 18:30 μπροστά  από την Νομαρχία Σερρών!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.