Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Μια παλιά ιστορία ιδιαίτερα διδακτική

 




Στις 27 Μαΐου του 2008 διεξήχθη στη Βουλή η ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το ΠΑΣΟΚ, που ήταν τότε στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατήγγειλε το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ότι αλλοίωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, παρουσιάζοντας βίντεο όπου φαίνεται να υπάρχει αλλαγή ψηφοδελτίων με τη μέθοδο της προσθαφαίρεσης από βουλευτές της ΝΔ.

Την καταγγελία έκανε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο τότε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, παρουσία του τότε αντιπροέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και του τότε εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπως σημειώνει το ΑΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε σχετικό βίντεο με οπτικό υλικό από τη Βουλή, στο οποίο φέρονται εμπλεκόμενοι ο βουλευτής κ. Μπούγας, ως υπογράφων τα ψηφοδέλτια των βουλευτών, ο βουλευτής κ. Αγοραστός ως ψηφοσυλλέκτης, ο κ. Τραγάκης, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και η κα Πατριανάκου, αναπληρώτρια γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Στο βίντεο εμφανίζονται οι προαναφερθέντες βουλευτές της ΝΔ να έρχονται σε συνεννόηση και να αλλάζουν ή να τσαλακώνουν ψηφοδέλτια τα οποία ήδη είχαν συλλεχθεί.

Ο Δημήτρης Ρέππας έκανε τότε λόγο για βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι βάσει σχεδίου υπερέβησαν το ρόλο τους, δεν άσκησαν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, με συνέπεια να προβούν σε πράξεις που παραχαράζουν την βούληση των βουλευτών. Καταλόγισε μεγάλες ευθύνες στον πρωθυπουργό και το προεδρείο της Βουλής για την υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, είπε δε ότι αναδεικνύεται ακόμα μια φορά το πρόσωπο της Δεξιάς και πρόσθεσε ότι για το μέλλον της χώρας, αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει αύριο. Πλήγμα στη δημοκρατία και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, χαρακτήρισε τα γεγονότα αυτά ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ διέψευσαν τόσο, ο τότε πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας όσο και οι «κατηγορούμενοι» βουλευτές αλλά και ο τότε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων, το θέμα «θάφτηκε» από την κυβερνητική πλειοψηφία και πλέον ο «υπό έλεγχο» από τη δικαιοσύνη για ποινικές ευθύνες στις καταστροφικές πλημμύρες από τον Daniel Κώστας Αγοραστός, «εξαργυρώνει» τις καλές υπηρεσίες με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για τέταρτη θητεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σ.Σ.

 

 

 https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.