Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Μπορεί να είναι πρωθυπουργήσιμοι με δημοτικότητα... 17%;

 




Το εύρημα της δημοσκόπησης της Prorata για την εικόνα των πολιτικών αρχηγών θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Και αυτό γιατί τους αρχηγούς του δεύτερου και του τρίτου κόμματος της βουλής τους περνάει στις θετικές γνώμες 11 μονάδες ο Δημήτρης Κουτσούμπας και 5 μονάδες ο Κυριάκος Βελόπουλος!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 37% θετικές γνώμες, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 28%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 22% και οι Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης 17%! Ευτυχώς για αυτούς που υπάρχουν και ακολουθούν οι Ζωή Κωνσταντοπούλου με 13%, ο Δημήτρης Νατσιός με 10% και ο Βασίλης Στίγκας με 5%!

Advertisement

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όμως, ότι είναι κόμματα που μπορούν ή έστω έχουν ως στόχο να κερδίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αυτά τα ποσοστά δημοτικότητας των αρχηγών τους ωστόσο δεν μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη στις εκλογές, καθώς ένας αρχηγός με θετικές γνώμες 17% δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πρωθυπουργήσιμος.

Η βελτίωση της εικόνας των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης που θέλουν να διεκδικήσουν την εξουσία και κυρίως η ενίσχυση των αρχηγικών τους χαρακτηριστικών και της εν δυνάμει «πρωθυπουργικής» εικόνας τους αποτελεί από τις πρώτες προϋποθέσεις προκειμένου να βελτιωθούν τα ποσοστά του κόμματος του καθένα εξ αυτών. Και ο χρόνος δεν είναι πολύς. Αν στις ευρωεκλογές δεν πείσουν ότι έχουν μπει σε τροχιά διεκδίκησης της κυβερνητικής εξουσίας τότε θα ξεκινήσουν πολλές διεργασίες, εντός και εκτός!

Το θέμα κατά τη γνώμη μας είναι σοβαρό και για την αντιμετώπισή του απαιτείται μια νέα στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος τόσο από τον Στέφανο Κασσελάκη όσο και από τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

 

 https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.