Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Πρώτος ο Κασσελάκης και σε δημοσκόπηση του Mega

 





Δημοσκόπηση της Metron Analysis δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη (14/09) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA όπου καταγράφεται η δυναμική των 5 υποψηφίων που διεκδικούν τη θέση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της Κυριακής (17/09).

Η δημοσκόπηση έχει ενδιαφέροντα ευρήματα και δείχνει τον Στέφανος Κασσελάκη να προηγείται με 8 μονάδες διαφορά:

 

Στην προτίμηση προέδρου σε όσους σίγουρα θα πάνε-πιθανόν να πάνε να ψηφίσουν τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Κασσελάκης 39%

Αχτσιόγλου 31%

Τσακαλώτος 13%

Τζουμάκας 3%

Παππάς 3%

Στις δημοτικότητες των υποψηφίων, στο γενικό σύνολο, προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου, ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα των υποψηφίων κινείται ως εξής: Προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου, ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης και στη συνέχεια Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουκάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην προτίμηση προέδρου σε όσους δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτούς που είναι πιθανόν να ψηφίσουν, προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 39% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 31%. Ακολουθούν Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Παππάς.

Ειδικότερα, στη δημοτικότητα των υποψηφίων προέδρων (σε όλο το εκλογικό σώμα) οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

Αχτσιόγλου 48%

Τσακαλώτος 35%

Κασσελάκης 29%

Παππάς 18%

Τζουμάκας 12%

Στο ερώτημα ποιος θα είναι πιο ενωτικός (μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ)

Αχτσιόγλου 42%

Κασσελακης 28%

Τσακαλώτος 9%

Παππάς 7%

Τζουμάκας 2%

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ):

Κασσελάκης 39%

Αχτσιόγλου 37%

Τσακαλώτος 6%

Ποιος θα μπορούσε να κερδίσει τον Μητσοτάκη:

Κασσελάκης 40%

Αχτσιόγλου 33%

Τσακαλώτος 6%

Στην προτίμηση προέδρου (μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ)

Αχτσιόγλου 41%

Κασσελάκης 35%

Παππάς 8%

Τσακαλώτος 7%

Επειδή είναι πιθανόν να υπάρξει και δεύτερος γύρος, η έρευνα κάνει και σχετική ερώτηση για τα δίπολα του δεύτερου γύρου με συμμετοχή Αχτσιόγλου και Κασσελάκη.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων σε έναν ενδεχόμενο γύρο το 52% θα προτιμούσε την Έφη Αχτσιόγλου έναντι 26% που θα προτιμούσε τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ την Έφη Αχτσιόγλου θα προτιμούσε στο δεύτερο γύρο το 52% και το 39% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όταν, όμως, δούμε αυτούς που σίγουρα/πιθανόν να συμμετάσχουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ τότε έχουμε ένα οριακό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη με 45% έναντι της Έφη Αχτσιόγλου που συγκεντρώνει το 44% των προτιμήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.