Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Αμφίπολης : Ποδηλατοδρομία «BREVET ΦΙΛΙΠΠΟΙ»

 


 
 
 
 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Αμφίπολης συμμετέχει στη ποδηλατοδρομία «BREVET ΦΙΛΙΠΠΟΙ» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και με την επιμέλεια της ΑΜΚΕ "Οψόμεθα εις Φιλίππους" και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και άλλων φορέων, με την συμμετοχή εθελοντών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.
Η Ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης ορίζεται η 23 Σεπτεμβρίου 2023 με το μήκος της διαδρομής να ορίζεται στα 210 χιλιόμετρα.
Το βασικό διάγραμμα του ίχνους της διαδρομής περιλαμβάνει την διέλευση των ποδηλατών από:
Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Καλαμώνας– Καλαμπάκι – Φτελιά – Μικροχώρι– Κοκκινόγεια – Αγγίτης – Γραμμένη – Χαριτωμένη – Καλή Βρύση – Καλλιθέα – Περιχώρα – Αγιοχώρι – Αλιστράτη – Μεσορράχη – Νέα Μεσολακκιά – Λέων Αμφίπολης – Αμφίπολη – Νέα Μεσολακκιά – Παλαιοκώμη – Μικρό Σούλι – Ροδολίβος – Πρώτη – Αντιφίλιπποι – Ελευθερούπολη – Κοκκινόχωμα – Σταυρός – Αμυγδαλεώνας – Κρηνίδες – Τερματισμός
Η διαδρομή είναι μοναδική με πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Με αφετηρία την αρχαία Εγνατία Οδό, περνάει μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τον οικισμό Λυδία και κατευθύνεται προς την πόλη της Δράμας. Έξω από την Προσοτσάνη ανηφορίζει το Μενοίκιο όρος και μέσω της Αλιστράτης φτάνει ως τον Λέων της Αμφίπολης (σημείο ελέγχου-ανάπαυσης). Κατόπιν περνάει από το Ροδολίβος και την Πρώτη Σερρών και μέσω της Ελευθερούπολης καταλήγει στον οικισμό Κρηνίδες στην πλατεία Πελεκανίδη (τερματισμός).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.