Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Η απορία της ημέρας : Δεν το πιάνουμε το υπονοούμενο σύντροφε

 

 
 
 Την υποψηφιότητα του με την παράταξη ΕΝΤΟΣ της υποψήφιας δημάρχου Σερρών κ Μητλιαγκα ανακοίνωσε ο δικηγόρος κ Γιάντσιος .Στην δήλωση του μεταξύ άλλων αναφέρει <<Σ αυτό το περιβάλλον, κόμμα, Βουλευτές κλπ της ΝΔ έχουν «πέσει» στον δήμο Σερρών να στηρίξουν τον νυν δήμαρχο. Όλοι γνωρίζουν πως τα ερείσματα τους στους δημότες δεν επαρκούν. Απλώθηκε το φάντασμα της δεύτερης Κυριακής! Δηλαδή με 3 συνδυασμούς την πρώτη Κυριακή κινδύνευε ο νυν δήμαρχος.
Σ αυτήν την εξίσωση, ο συνδυασμός που είχε συσταθεί με επικεφαλής τον κ. Τσιμερίκα ο οποίος παραιτήθηκε και κατόπιν ηγήθηκε ο κ. Τερζής ο οποίος κι αυτός μια εβδομάδα πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων (ενώ είχε κορμό) παραιτήθηκε. Άνοιγε λοιπόν ο δρόμος για να κερδίσουν τις εκλογές.>>>
 
 Δηλαδή τι θέλει να πει ο κ Γιάντσιος για τους κ Τσιμερικα και Τερζή  και τους λόγους που αποσύρθηκαν ????
 
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 8-10-2023
Σέρρες 01-09-2023
Βάση του νόμου οι φετινές δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα έχουν θητεία 5 έτη αντί για 4 έτη που όλοι μας γνωρίζουμε. Είναι «άδικο» για την Δημοκρατία τα 5 έτη.
 
Αναλογιζόμενος την θητεία που πέρασε στον δήμο Σερρών αντιλήφθηκα ότι, αυτά τα 4 έτη η πόλη μαζί με τις κοινότητες δεν προχώρησε σε κανέναν τομέα, έτσι ώστε ως δημότες να αισθανθούμε μια ποιοτική διαφορά από τις προηγούμενες θητείες.
 
 Όσο κι αν ρώτησα, έψαξα για να μην αδικήσω τον νυν δήμαρχο, κανείς δεν μπόρεσε να μου δώσει μια απάντηση για ένα έργο ουσίας στον δήμο μας. 
 
Αντίθετα οι πληροφορίες ήταν ότι, τίποτα δεν έγινε. Οι δρόμοι του δήμου είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτοι, και όλοι φωνάζουν ότι είναι σας να οδηγείς σε ανώμαλο χωματόδρομο.
 Τα αυτοκίνητα παθαίνουν ζημιές απ αυτούς. Τα πεζοδρόμια σε χειρότερη κατάσταση, οι πεζή κινδυνεύουν να στραμπουλίξουν (το λιγότερο) το πόδι τους ή να πέσουν ανά πάσα στιγμή. Πολλά χωριά διαμαρτύρονται πως δεν έχει παιδικές χαρές για τα λιγοστά παιδιά. Ο φωτισμός στον δήμο θέλει άμεση βελτίωση. 
Ένα δημοτικό κολυμβητήριο με χρηματοδότηση που υπάρχει και δεν προχωράει. Το γήπεδο που παίζει ο Πανσερραϊκός ακόμη να τελειώσει. Αν πάει κάποιος στην κοιλάδα, θα δει τα φύλλα των δένδρων, που μαζεύτηκαν από τα χρόνια που δεν καθαρίζονται πως είναι εύφλεκτη ύλη να πάρει φωτιά η πόλη μας. 
 
Η γέφυρα του Τσέλιου στην τύχη της, καμία προσπάθεια να κατασκευαστεί νέα όπως αρμόζει στην πόλη. Όσο για έργα αναβάθμισης της πόλης και των κοινοτήτων, ας μην το συζητήσουμε καθόλου. Ένας κόμβος έγινε στον δρόμο για Επτάμυλοι, στο ύψος της γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ-ΚΡΙ, και σ αυτόν έχει επέμβει ο Εισαγγελέας για την επικινδυνότητα του, που το επόμενο διάστημα θα δούμε ποινικές διώξεις σε ψηλά κλιμάκια.
 
 Υπάρχει μια σειρά από απαράδεκτες καταστάσεις που δεν αρμόζει για τον δήμο μας. Σ αυτό το περιβάλλον, κόμμα, Βουλευτές κλπ της ΝΔ έχουν «πέσει» στον δήμο Σερρών να στηρίξουν τον νυν δήμαρχο. Όλοι γνωρίζουν πως τα ερείσματα τους στους δημότες δεν επαρκούν. Απλώθηκε το φάντασμα της δεύτερης Κυριακής! Δηλαδή με 3 συνδυασμούς την πρώτη Κυριακή κινδύνευε ο νυν δήμαρχος.
Σ αυτήν την εξίσωση, ο συνδυασμός που είχε συσταθεί με επικεφαλής τον κ. Τσιμερίκα ο οποίος παραιτήθηκε και κατόπιν ηγήθηκε ο κ. Τερζής ο οποίος κι αυτός μια εβδομάδα πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων (ενώ είχε κορμό) παραιτήθηκε. Άνοιγε λοιπόν ο δρόμος για να κερδίσουν τις εκλογές. Για να είναι δε σίγουρη η νίκη τους, βάλανε «λυτούς και δεμένους», να φτάσουν τους 300 υποψηφίους εντάσσοντας ποσοτικά δημότες, ετεροδημότες, υποσχέσεις κλπ. Θέλουν να δείξουν ότι έχουν 300 υποψηφίους, άρα είναι οι νικητές!! (η ιστορία έδειξε πως η ποσότητα δεν είναι αυτό που κάνει την διαφορά). Η ποσότητα και όχι η ποιότητα, μαζί με το επικοινωνιακό τους δίνει την ‘’ψευδαίσθηση’’ ότι θα είναι νικητές. Τότε, όποιος έχει μάθει χρόνια ολόκληρα να κινείτε στα δημοτικά (ξέρουν αυτοί), πήγε στον συνδυασμό του κ. Χρυσάφη που πριν 4 χρόνια ήταν απέναντι. Να μην τους αδικήσω θα κατάλαβαν αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι δημότες ότι θα αλλάξουν το δήμο προς το καλό όταν αυτό δεν έγινε εδώ και 4 χρόνια. Έχοντας όλοι αυτοί ότι θα κάνει «περίπατο» ο κ. Χρυσάφης τρέξανε να μπουν υπό την σκεπή του.
Η ζωή, ο θεός όμως γελάει όταν κάποιοι κάνουν σχέδια. Έτσι και στις Σέρρες. Δεν έμειναν μόνοι τους στην κούρσα των εκλογών όπως το σχεδίαζαν, αφού παραιτήθηκαν οι άλλοι δύο, ο κ. Τσιμερίκας και ο κ. Τερζής.
Η υποψηφιότητα της κ. Μητλιάγκας ήρθε και τάραξε για καλά τα νερά του δήμου μας. Δύο λοιπόν στην κούρσα των εκλογών, επί ίσοις όροις. Του κ. Χρυσάφη, 4 έτη που δοκιμάστηκε και δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών των Σερραίων δημοτών. Της κ. Μητλιάγκας που έχει όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, εντιμότητα, επίλυση των προβλημάτων του δήμου διότι, είναι εντιμότατη, την γνωρίζω από τα δικαστήρια από τότε που έγινε δικηγόρος, η οποία είναι αξιόμαχη με ένα συνετό προφίλ, άνθρωπος που δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα στην δικηγορία, έχει σκοπό μαζί με την ομάδα της να αλλάξει τα δρώμενα. Δημιουργήθηκε μια δυνατή, φρέσκια ομάδα που θέλει να προσφέρει στον δήμο. Να οδηγηθεί ο δήμος στην ανάπτυξη και στην διόρθωση των κακών κειμένων. Σ αυτήν την προσπάθεια, συντάσσομαι μαζί με τον συνδυασμό της κ. Μητλιάγκας, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Θέλουμε να ξεκολλήσουμε τον δήμο μας από το να είμαστε τελευταίοι.
Γιάντσιος Ιωάννης
Δικηγόρος Σερρών
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Με τον συνδυασμό ΕΝΤΟΣ της κ. Μητλιάγκα.
Κιν. 6976639687

 

1 σχόλιο:

  1. * Βάση του νόμου οι φετινές ...
    * οι πεζή κινδυνεύουν ...
    * στον δρόμο για Επτάμυλοι ...
    * έχει μάθει χρόνια ολόκληρα να κινείτε ...
    * υπό την σκεπή του ...
    * Η υποψηφιότητα της κ. Μητλιάγκας ...
    * Της κ. Μητλιάγκας που έχει ...
    * στην διόρθωση των κακών κειμένων ...
    * με τον συνδυασμό της κ. Μητλιάγκας, ως ...
    Εξ όνυχος τον λέοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.