Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Σερρών : Σου αρέσει η πόλη σου ......Ή μήπως όχι ?????

 


 

 

 Σου αρέσει η πόλη σου, είναι ο τόπος αυτός  που θα ήθελες να ζήσεις, να δημιουργήσεις, να μεγαλώσεις αξιοπρεπώς τα παιδιά σου, εκείνα να τύχουν των ανάλογων ευκαιριών. Άραγε θα μπορούσε να την επισκεφθεί άνετα ένας ξένος  ή ακόμη για να ζήσει σε αυτή. 

Ή μήπως όχι;

Αν έχεις επισκεφθεί άλλες πόλεις, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα αναρωτηθείς,  μα πως  τα κατάφεραν  αυτοί  να αλλάξουν τη δική τους αδιάφορη πόλη.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι η πόλη μπορεί να μεταμορφωθεί για την ακρίβεια –  μόνο με στοχευμένες παρεμβάσεις. 

Η αλήθεια είναι ότι ο τόπος μας μπορεί να αλλάξει, όταν συνειδητοποιήσουμε ότι ο πραγματικός αντίπαλος μας, κύρια είναι οι κατεστημένες καταστάσεις και οι επικρατούσες νοοτροπίες.

 Αλλού το κατάφεραν.

Δημιούργησαν μηχανισμούς που δουλεύουν, λύνουν τα μικρά καθημερινά προβλήματα χωρίς να χρειάζεται να παρέμβει ο δήμαρχος. Είναι αδιανόητο, να σου λένε «θα σου εξασφαλίσω ένα δίμηνο εργασίας, αλλά εσύ θα θέσεις υποψηφιότητα μαζί μας» και άλλες  εκδουλεύσεις, καταπατώντας αξιοπρέπειες στο όνομα της ανάγκης.  

Κατάντια για την αυτοδιοίκηση.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο δήμαρχος δικαιούται συνεργάτες. Αλλού δεν εξαργύρωσαν τις θέσεις αυτές με προεκλογικές υποχρεώσεις. Αλλού, πήραν  ειδικούς συνεργάτες που ασχολούνται μόνο με ευρωπαϊκά προγράμματα.  

 

Εκεί είναι η διαφορά.

Εχθρός είναι οι μικροπολιτικές λογικές, των κολλητών και των χρήσιμων ανίκανων.

Η μοιρολατρία ότι όλοι ίδιοι είναι.

 Όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να δράσουν, έχουν άποψη, έχουν δυνατότητες, αλλά είναι αποθαρρημένοι γιατί οι ίδιες «παρέες» μονοπωλούν την απασχόληση με τις κοινές υποθέσεις φράζοντας το δρόμο στους ικανούς. 

Χρειαζόμαστε τους σκεπτόμενους πολίτες. 

Αλλιώς δεν σωζόμαστε με τίποτα!

Η συμμετοχή μου οφείλετε στην αγάπη για τον Δήμο, την πόλη που επέστρεψα, τις ρίζες μου στο Λευκώνα, ως ενεργός πολίτης, απέναντι σε όλους εκείνους   που επέβαλαν την αδιαφορία, την ανεκτικότητα, που συνειδητά την κρατούν σε στασιμότητα.
Συμμετέχω ελεύθερος δεσμεύσεων, μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις, γνωρίζοντας ότι 

 αυτή η ενασχόληση απαιτεί θυσίες.
Η πολυετής ενασχόλησή μου σε θέση ευθύνης, αποτελεί το  εχέγγυο της υποψηφιότητας μου ως δημοτικός σύμβουλος.
Είναι ευθύνη όλων, να σταθούν κριτικά απέναντι σε όσους ασχολούνται με τα κοινά και να τους αξιολογήσουν  με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως αν διαθέτουν αξιοσύνη, ήθος, εμπειρία, γνώσεις, την ικανότητα να τους εκπροσωπούν επάξια στα θεσμοθετημένα όργανα.
ΕΝΤΟΣ, είναι η αλλαγή που αφήνει την πόρτα ανοιχτή για να μπουν και άλλες.
Ο συνδυασμός που συγκεντρώνει δυνάμεις που επιζητούν να φέρουν την αναγέννηση στον Δήμο Σερρών!
Ενώνω και τις  μικρές δικές μου δυνάμεις με την Βαρβάρα Μητλιάγκα. Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της ότι Δήμος Σερρών είναι το κοινό μας σπίτι εμπνέει.
Ας το τολμήσουμε! Η ιδέα να αλλάξουμε, συναρπάζει.
Μια νέα αρχή για το Δήμο, μια νέα σχέση πολίτη και εκπροσώπησής του.  

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ!

Κουφοτόλης Α. Νικόλαος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΕΝ.ΤΟ.Σ [Ενωτική Τοπική Συμφωνία]

2 σχόλια:

  1. Κ. Κουφοτόλη σου αρέσει η Παλάζη ή μήπως όχι; Τα τιμολόγια από την φάτνη και τον αρκούδο σου τα έδωσε ή μήπως όχι; Τις αναθέσεις που ενέκρινε η αρχηγό σου μαζί με τον Χρυσανθίδη τις μέτρησες ή μήπως όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω ακούμε ότι τάξατε θα μεταφέρετε το Δημαρχείο στην Νομαρχία,λες και είναι μισο κιλό τυρί !Μίλησε ο άνθρωπος που πήγε μέχρι το Κουβούκλιο με gps !! Άι σοβαρευτείτε λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.