Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Σέρρες : Αδελφοποίηση της Αδελφότητας Μικρασιατών "Ο Άγιος Πολύκαρπος" και της Μικρασιατικής Αδελφότητας Νέων Κιουπλιών

 




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μικρασιατική βραδιά από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ.
 
Η Αδελφοποίηση της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών "Ο Άγιος Πολύκαρπος" και της Μικρασιατικής Αδελφότητας Νέων Κιουπλιών Σερρών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, 
παρουσία του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, των Βουλευτών κ.κ. Φωτεινής Αραμπατζή , Θεόφιλου Λεονταρίδη, εκπροσώπων των βουλευτών κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Τάσου Χατζηβασιλείου
 
 του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιπροέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Βασίλη Κατιρτζόγλου, του Αντιδημάρχου Σερρών κ. Σπύρου Μυσιρλή, του Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Σάββα Ρίζου, δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε η Αδελφότητα Μικρασιατών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:
 «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα γιατί δύο αξιόλογοι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι εκπέμπουν Μικρασία, εκπέμπουν λησμονημένες πατρίδες για όλους εμάς τους Μικρασιάτες. Ενώνουν τις δυνάμεις τους, ενώνουν την πορεία τους και συνεργούν, ώστε να μεγαλώσουν το πολιτιστικό στίγμα του τόπου μας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο συλλογών. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το μπόλιασμα έχει να φέρει πολλά σε αυτόν τον τόπο, σε αυτή την πόλη σε αυτόν τον Δήμο. Πάντοτε ο Δήμος Σερρών ήταν , είναι και θα είναι δίπλα στους πολιτιστικούς συλλόγους, δίπλα σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς, γιατί θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε το πολιτιστικό μας στίγμα. Γιατί το πολιτιστικό στίγμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά εσείς, εμείς, οι πρόγονοί μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Αυτή η αδελφοποίηση σημαίνει αφετηρία για πολύ καλύτερα πράγματα. Συγχαρητήρια.»
Μετά το πέρας της αδελφοποίησης προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα από τις κυρίες αμφοτέρων των συλλόγων και ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Μικράς Ασίας από το Παιδικό Τμήμα της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», συνοδεία του Μουσικού Σχήματος «Εμπειροτέχνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.