Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Το παιχνίδι του Κασιδιάρη με τις εκλογές και τη Βουλή και ο Χίτλερ

 


 

Αυτές τις μέρες καθώς πλησιάζει η επέτειος της 4ης Αυγούστου, μέρα που επιβλήθηκε η δικτατορία Μεταξά, ένα παράξενο παιχνίδι παίζεται στην ελληνική Βουλή. Οι «Σπαρτιάτες» ένα «κόμμα» φάντασμα αφού κατάφερε να μπει στην Βουλή επιχειρούν να εκπαραθυρώσουν τον αρχηγό τους. Ο Βασίλης Στίγκας επιχείρησε να διαγράψει βουλευτή του που τάχθηκε υπέρ του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή, όταν εννέα βουλευτές ουσιαστικά ανακοίνωσαν την αποπομπή του προέδρου τους.

Η ιστορία θυμίζει πολύ τον Αδόλφο Χίτλερ που έχοντας ένα κομματίδιο που δεν έπαιρνε ούτε 2,5% αποφάσισε να γίνει κοινοβουλευτικός όταν βρέθηκε στη φυλακή όπου έγραψε και τον «Αγώνα» του.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης προς το παρόν γράφει μηνύματα στο τουίτερ, αλλά όπως φαίνεται καταφέρνει να διοικεί ένα κόμμα από το κελί του -απειλώντας τον πρόεδρό του αν δεν συμμορφωθεί να πάει -δημοκρατικά!- σε συνέδριο για την εκλογή νέου αρχηγού.

Σε ανύποπτο χρόνο όταν μπήκε η «Χρυσή Αυγή» στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε δείξει πως γνώριζε τη μέθοδο του Χίτλερ να τον πληρώνει η Βουλή -και να του χορηγεί και αυτοκίνητο!- για να τη διαλύσει. Η προσπάθειά του να μπει στη Βουλή -αν και έχει αντικοινοβουλευτική πρακτική και ιδεολογία του παραπέμπει στη Γερμανία πολλές δεκαετίες πριν όταν  -στις 23 Φεβρουαρίου 1923- τα Τάγματα Εφόδου περικυκλώνουν μια μπυραρία στο Μόναχο, οπλισμένα και διακόπτουν την ομιλία του Φον Καρ στους βιομήχανους.

Έφιπποι ναζί περιπολούν τους δρόμους, οι άνδρες των SA, υψώνουν την αυτοκρατορική σημαία, έξω από την μπυραρία. Με ένα πολυβόλο ένας νεαρός πυροβολεί στον αέρα. «Ησυχία!» φωνάζει και ανεβαίνει στο βήμα. «Έχω τέσσερις σφαίρες, μία για σας και μία για μένα!». Είναι ο Αδόλφος Χίτλερ που ανακοινώνει πως η Επανάσταση άρχισε. Οι στρατώνες είχαν καταληφθεί. Η σβάστικα κυμάτιζε στην πόλη.

Ο Χίτλερ σκόπευε να βαδίσει από το Μόναχο στο Βερολίνο, όπως είχε κάνει με την πορεία στην Ρώμη με τους μελανοχίτωνες ο Μουσολίνι, αλλά η προσπάθεια να καταλάβει τα κτήρια στρατού και αστυνομίας απέτυχε. Η κυβέρνηση του Βερολίνου κάλεσε γρήγορα την αστυνομία και τον στρατό να αντισταθούν στο πραξικόπημα. Χιλιάδες ναζί παρελαύνουν στους δρόμους του Μονάχου . Στην Πλατεία Οντεόν τους περιμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους καλούν να παραδοθούν. Οι ναζί αρνούνται κι αρχίζουν μάχες στους δρόμους του Μονάχου με εικοσιέξι νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Ο Χίτλερ σώθηκε γιατί έπεσε έγκαιρα στο έδαφος. Κρύφτηκε για μερικές μέρες σε ένα σπίτι και παραδόθηκε για να περάσει από δικαστήριο. Η περίοδος της προφυλάκισης του τον οδήγησε σε κατάθλιψη, αλλά η δίκη του αποκάλυψε πόση επιρροή είχαν οι ναζί στην δικαιοσύνη. Οι εφημερίδες βοήθησαν να αποχτήσει ένα παγγερμανικό ακροατήριο. Οι ποινές ήταν έκπληξη. Πολλοί κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η ποινή των πέντε ετών μετατράπηκε στην πράξη σε φυλάκιση ολίγων μηνών σε ήπια φυλακή με άνετη διαμονή, κατάλληλη να υπαγορεύσει στον συγκρατούμενο Ρούντολ Ες το έργο του «Ο αγών μου». Την ώρα που αποφυλακίζεται ως ήρωας, τον περιμένει πολύς κόσμος, που τον αποθεώνει.

Πιθανόν το ίδιο ονειρεύεται για την αποφυλάκισή του και ο Κασιδιάρης που προς το παρόν σχεδιάζει να κατέβει για δήμαρχος Αθήνας με πολλές πιθανότητες η παράταξή του Ελεύθεροι Αθηναίοι να έρθει δεύτερη αφού είχε πάρει 16% σε παλιότερες εκλογές.

Ο υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου έχει δείξει την επιρροή του από τον Φύρερ όταν -πέρα από το τατουάζ τη σβάστικα στον ώμο- διοικούσε Τάγματα Εφόδου με πογκρόμ και οδομαχίες, ενώ έχει φωτογραφηθεί να εκπαιδεύει με όπλα Χρυσαυγίτες με στρατιωτικές στολές.

Η πρώτη εμφάνιση του Χίτλερ μετά τη φυλακή στο Βερολίνο έγινε σε ένα γήπεδο, στις 16 Νοεμβρίου του 1928 και ένα χρόνο μετά οι ναζί αυξάνουν την δύναμη τους στο κρατίδιο της Θουριγγίας από 4,6% – όσο πήραν και οι Σπαρτιάτες!-στο 11,3% και βγάζουν στην τοπική κυβέρνηση έναν υπουργό. Στις 14 Σεπτεμβρίου 1930 το Ναζιστικό Κόμμα έρχεται δεύτερο με 18,3% με 107 έδρες, από δώδεκα έδρες που είχε.

Τον Ιανουάριο του 1931 οι Ναζί και η «Ένωση Ατσάλινου Κράτους» αφού προσπάθησαν να εμποδίσουν την λειτουργία της βουλής, αποχώρησαν, φωνάζοντας όλοι μαζί τρεις φορές «Χάιλ!». Τα χρέη γονατίζουν την Γερμανία. Δεν μπορεί να πληρώσει την επόμενη δόση.  Το «Σχέδιο Γιανγκ» προέβλεπε την αποπλήρωση έως το 1988, αλλά οι τόκοι, φτάνουν τα 110 εκατομμύρια μάρκα το χρόνο. Ουρές στις τράπεζες αναγκάζουν την κυβέρνηση να κλείσει τις τράπεζες για να αποφύγει την κατάρρευση.

Οι ναζί δημιουργούν βίαια επεισόδια, οδηγώντας τις νεολαίες των δημοκρατικών κομμάτων σε κοινό μέτωπο στα πεζοδρόμια για να αντιμετωπίσουν τους τραμπουκισμούς. Τα SA διαθέτουν μηχανοκίνητα σώματα και βρίσκονται παντού. Ο Χίτλερ, έχει δημιουργήσει για την προσωπική του ασφάλεια τα SS με οχτώ άνδρες αρχικά που θα φτάσουν τις τριάντα χιλιάδες αργότερα.

Στις προεδρικές εκλογές οι γερμανοί θα δώσουν 49,6% στον Χίντεμπουργκ και 30,1% στον Φύρερ. Στον επόμενο γύρο ο Χίτλερ θα πάρει 36,8%, έναντι 53% του μπλοκ συντηρητικών-σοσιαλδημοκρατών και 10,2% του κομμουνιστή Τέλμαν. Τα Τάγματα Εφόδου κυκλοφορούν στους δρόμους και τραγουδούν: «Για τελευταία φορά θα ηχήσει πλέον η σάλπιγγα! /Είμαστε όλοι ήδη έτοιμοι για μάχη! / Σύντομα θα κυματίζουν χιτλερικές σημαίες /πάνω από οδοφράγματα. / Όπου νάναι η σκλαβιά τελειώνει / Ψηλά η σημαία! Πυκνώστε τις γραμμές!».

Στις εκλογές του Ιουλίου ο Χίτλερ παίρνει 37,4% και τελικά θα σαρώσει με 43,9% για να πάει σε “εκλογές” που θα κατέβει μόνο ένα κόμμα το Ναζιστικό.  Όλα τα άλλα είναι εκτός νόμου. Ο λαός θα ψηφίσει με ένα ναι ή ένα όχι, αν συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης.

Φυσικά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, η Ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα και θα γελάσει κανείς αν συγκρίνει τον Κασιδιάρη με τον Φύρερ. Αλλά προς το παρόν γελάει ο Κασιδιάρης από τη φυλακή και μάλλον θα γελάσει περισσότερο αν στις δημοτικές εκλογές το κόμμα του έρθει δεύτερο.

 https://radar.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.