Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Δήμος Βισαλτίας : Μια παράταξη με 3+1 διαφορετικές θέσεις

 


 

 

 Το Ελεγκτικό μπλόκαρε την σύμβαση παραχώρησης  των ιαματικών πηγών Θερμών  που υπέγραψε ο δήμος Βισαλτίας με την ΕΤΑΔ .

Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλης της αντιπολίτευσης κ Πλιάκου. Με μια πολύ προσεκτικά διατυπωμένο κείμενο ασκεί κριτική στην δημοτική αρχή  ( κρατήστε το γιατι εχει την σημασία του )  .Κάνοντας λόγο για χειρισμούς πρόχειρους και ερασιτεχνικούς .Κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση και ψέμματα από την πλευρά της δημοτικής αρχής

Η κ Πλιακου αποφεύγει να μπει στην ουσία του θέματος. Γιατι τα γραπτά διαψεύδουν τα όσα υποστηρίζει σήμερα .Καθώς απέχουν από τα όσα υποστήριξε προ 6 μηνών

Ας το πιάσουμε από την αρχή  .Στις 16/12/2022 συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η σύμβαση που θα υπέγραφε ο δήμος με την ΕΤΑΔ για την παραχώρηση και μακρόχρονη μίσθωση των Λουτρών . Τέθηκε υπόψιν των μελών του δημοτικου συμβουλίου και η σύμβαση και οι όροι που προβλεπόταν .

Για το θεμα η παράταξη της κ Πλιάκου είχε   τρεις διαφορετικές θέσεις

Η υποψήφια δήμαρχος κ Πλιάκου  και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της κ Μπαλτήρας και Μαλαμίδης ψήφισαν την  προτεινόμενη σύμβαση .Που τελικά υπογράφηκε  και μπλοκαρίστηκε από το ελεγκτικό . Τώρα γιατι σήμερα η κ Πλιακου κατηγορεί την δημοτική αρχή θα πρέπει να το εξηγήσει από την στιγμή που συμφώνησε με τους όρους της σύμβασης .

Ο κ Μαυριδης της παράταξης της κ Πλιάκου ψήφισε όχι στην προτεινόμενη σύμβαση γιατι διαφώνησε  με τον όρο  μελλοντικά ο δήμος να νοικιάσει τα Λουτρά σε ιδιώτη

Ο κ Κοτσανπαπας της παράταξης Πλιακου ψήφισε παρών 

Επομένως η υποψήφια δήμαρχος πέραν της κριτικής της στην δημοτική αρχή θα πρέπει να πει στους δημότες ποια είναι η δική της πρόταση για ένα τέτοιο αναπτυξιακό έργο όπως γράφει 

Είναι ( όπως ψήφισε ) υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής 

Δεν έχει θέση όπως ψήφισε σύμβουλος της παράταξης της

Είναι κατά της ιδιωτικοποιήσης όπως ψήφισε άλλος σύμβουλος της παράταξης της .

Η έχει άλλη πρόταση την οποία όμως δεν κάνει γνωστή 

ΥΓ : Θα αφησουμε ασχολιαστο οτι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, εντος της παράταξης της κ Πλιάκου δεν μπορουν να συμφωνήσουν

Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι εν όψει προεκλογικής περιόδου να τοποθετηθώ Δημόσια μέσω των social media για ένα τόσο σοβαρό και ιδιαίτερα αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο που αφορά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των Ιαματικών πηγών Θερμών.
1) Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας σας ανέθεσε να διαχειριστείτε την υπογραφή και παραλαβή των Ιαματικών πηγών.
2) Η σύμβαση υπεγράφη.
3) Δυστυχώς η σύμβαση ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ως μη βιώσιμη για τον Δήμο καταλογίζοντας σε εσάς προσωπικά το ποσό που καταβλήθηκε (10000 ευρω).
4) Όλα τα ανωτέρω, ελλείψεις, παραλείψεις και αστοχίες έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα, να μην είναι δυνατόν να γίνει η παραλαβή- παράδοση των Ιαματικών πηγών από την ΕΤΑΔ στον Δήμο και να τεθεί ο Δήμος σε μία ομηρία.
5) Εμείς περιμέναμε να δούμε φωτογραφίες από την παραλαβή-παράδοση των Ιαματικών Πηγών και της συμβάσεως που τελικά απορρίφθηκε.
Για άλλη μία φορά η Δημοτική Αρχή δεν φάνηκε αντάξια των περιστάσεων και των προσδοκιών όλων μας.
Τουλάχιστον σταματήστε να παραπληροφορείτε τους δημότες μας λέγοντας για ακόμη μία φορά ψέμματα προσπαθώντας να καλύψετε την ανικανότητά σας.
Χειριστήκατε ένα τόσο σημαντικό θέμα, για άλλη μία φορά, όχι προς όφελος της κοινωνίας .
Χειριστήκατε το θέμα πρόχειρα, ερασιτεχνικά και στοχεύοντας όπως πάντα σε αναληθή πυροτεχνήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.