Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Επιμελητήριο Σερρών : Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τελικό συνέδριο του έργου STRENGTHEN

 




Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023 το τελικό συνέδριο του έργου “STRENGTHEN” από το Επιμελητήριο Σερρών, στην αίθουσα «Δημήτριος Αναστασιάδης» του Επιμελητηρίου Σερρών (Π. Κωστοπούλου 2,) στις Σέρρες.



Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της χρησιμότητας και των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο “Strengthening the entrepreneurship culture and collaboration in the eligible programme area” – με ακρωνύμιο STRENGTHEN.
Το έργο STRENGTHEN υλοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Σερρών (Επικεφαλής Δικαιούχος του έργου), το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Μπλαγκόεβγκραντ (Chamber of commerce and industry – Blagoevgrad) και το European information and consultancy center- BG regions.

Σημαντική ήταν η παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αθανάσιου Μαλλιαρά, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο τελικό συνέδριο του έργου STRENGTHEN και επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία που υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου , η οποία οδήγησε στα επιθυμητά αποτελέσματα. Για τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου μίλησε επίσης η κα. Θωμαή Μπόζιου, Project Manager του έργου STRENGTHEN, η οποία περιέγραψε τα βασικά στοιχεία του στους συμμετέχοντες.

Κατά τη διάρκεια του τελικού συνεδρίου η κα Δανάη Κολωνιάρη, (εξωτερική συνεργάτης του Επιμελητηρίου Σερρών – ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.), παρουσίασε όλες οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου και τα αποτελέσματα τους, ενώ ο Δρ. Νικόλαος Καρανάσιος (αφυπηρετήσας Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος) ανέλυσε τους τρόπους επίτευξης της επιχειρηματικής διασυνοριακής συνεργασίας.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020” και στοχεύει στην ανάδειξη, προβολή και ενίσχυση της εξωστρέφειας των ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στη διασυνοριακή περιοχή με την τόνωση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, την αναβάθμιση των γενικότερων εμπορικών και τεχνολογικών συνεργασιών, τη δικτύωσή τους και την αναζήτηση συνεργατών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο STRENGTHEN μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο που ακολουθεί: www.strengthen-project.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.