Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Σέρρες : Πόσες ¨¨πατάτες ¨¨ αγραμμάτων, άσχετων ,απαίδευτων θα πρέπει να πληρώσουμε ακόμη για βάλουμε μυαλό ????

 


 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.:: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο. 

Ιδέα της Μελίνας στο δόγμα      " Ελλάδα δεν είναι μόνον Αθήνα"  

Εγώ θα πρόσθετα ότι "Ελλάδα είναι και η Αθήνα" Με το σκεπτικό δήθεν του εκπολιτισμού της επαρχίας ιδρύει το  1983  τα ΔΗΠΕΘΕ. 

Λες και εμάς τους επαρχιώτες μας λείπει ο πολιτισμός. Ταχαμου αυτόνομη πολιτιστική φυσιογνωμία με τους Δήμους να παιρνουν πρωτοβουλία. 

Όμορφες λέξεις που όμορφα καίγονται. Δηλαδή μας τα φόρτωσε με στόχο να δώσει δουλειά σε ανέργους, κατά δήλωση ηθοποιούς και άλλους περιφερειακούς, με απωτερο σκοπό να συλλέξει ψήφους και να βάλει πόδι στην ιεροσύνη. 

Εμείς στην επαρχία είχαμε ανάγκη χεριών στο μάζεμα καρπών. Ας τους έστελνε αν ήθελαν να τους δώσουμε μεροκάματο. Να τους πληρώνει όμως  ο με χαμηλό εισόδημα δημότης  χωρίς να γουστάρει το θέατρο η και τον παραγομενο πολιτισμό είναι κομμάτι άδικο. 

Καθώς η ενηλικίωση θα έπρεπε να βαδίζει προς την ωριμότητα τελικά βιώνουμε το τέλος μιας εποχής. 

Συνήθως οι θέσεις καλύπτονται από άτομα ακατάλληλα χωρίς στοιχειώδη γνώση του χώρου. Και να ήταν μόνον τα ΔΗΠΕΘΕ που μας φόρτωσε η Μελίνα οδευουσα ήδη προς την Αγιοποίηση;; 

Στην συνέχεια τα Μερκουρεια, οι πολιτιστικές πρωτεύουσες αποτέλεσαν επένδυση στον πολιτισμο δια του ξοδεματος. 

Σαμπως λεφτά δεν υπήρχαν. Άλλωστε τα ταμεία και τα δανεικά πως εξανεμίστηκαν.

 Έτσι λοιπόν γεμίσαμε με ΔΗΠΕΘΕ. Γρήγορα το κράτος τα απαξίωσε με μας τους Δήμους να επωμιζομαστε τα έξοδα.

 Μήπως τελικά η επαρχιωτικη καχυποψία έχει βάση;;  

Λίγες πόλεις μείναμε. Μια ερώτηση προς το οικονομικό τμήμα του Δήμου Σερρών  που εμάς τους Δημότες μας έχει απαξιωμενους (γραμμένους) και δεν απαντά. 

Επίσης καταθέτω και μια πρόταση. Πόσο μας κοστίζει το ΔΗΠΕΘΕ, όταν οικογένειες βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ένδειας και επί τέλους ας νοικιαστεί μπας και δούμε άσπρη μέρα.

 Έτσι θα απαλλαγούμε από έναν ακόμη "Λευκό Ελέφαντα" .....

Σήμ:: Να προσθέσουμε βέβαια στα καταβαλλόμενα πόσα τόσων χρόνων και το κόστος κατασκευής του τεράστιου δυσλειτουργικου ενεργοβορου κτηρίου όταν είχαμε έτσι και αλλιώς μια υπέροχη αίθουσα των Αστεριών. 

Πόσες "πατάτες αγραμμάτων, άσχετων ,απαιδευτων Δημάρχων θα πρέπει να πληρώσουμε ακόμη για βάλουμε μυαλό;;;;;;;                    

 Τάσος Χανλιογλου

2 σχόλια:

  1. Τάσο είπες οι θέσεις καλύπτονται από άτομα ακατάλληλα χωρίς στοιχειώδη γνώση του χώρου. Που ξέρεις εσύ τον πρόεδρο και τον λες ακατάλληλο... Για μένα εσύ είσαι ακατάλληλος... Και γραφικός σαν την κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ Χανλιογλου .
    Ευτυχώς υπάρχετε.
    Για να ξερουμε ΤΙ ΔΕΝ πρέπει να γίνουμε όταν γεράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.