Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Πασχάλης Τοσιος : Απαιτείται ένα γνήσιο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό κοινωνικό ρεύμα

 




Ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξαναγίνει ένα γνήσιο, λαϊκό, πατριωτικό κίνημα. Ενα γνήσιο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό κοινωνικό ρεύμα .
Ένας υπεύθυνος θεσμικός πολιτικός φορέας, Δημοκρατικός, Ανοιχτός, Συλλογικός, Αποκεντρωμένος και Σκεπτόμενος.
Ένας νέος πολιτικός φορέας Απαλλαγμένος από κατεστημένες καθεστωτικές νοοτροπίες και πελατειακές πρακτικές, από μηχανισμούς, παραγκωνισμούς, προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες.
Με πλήρη επίγνωση της αδιαπραγμάτευτης ανάγκης η Δημοκρατική Παράταξη ν’ απαγκιστρωθεί από αγκυλώσεις, από βαρίδια που συντήρησαν τον κρατισμό, τις ευκαιριακές υστερόβουλες πολιτικές, από πρόσωπα (της κεντρικής πολιτικής σκηνής και μη) που θυσίασαν τις αξίες του κινήματος στο βωμό της ατομικής ανέλιξης και ματαιοδοξίας.
Στην προσπάθεια αναγέννησης, πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, της κεντροαριστεράς, στους διανοούμενους, στους ανθρώπους που εκφράζουν την παραγωγική Ελλάδα της δημιουργίας,στους νέους , στην υγιή επιχειρηματικότητα, στον κόσμο της εργασίας, στο νέο μοντέλο αγροτικής παραγωγής, στη δοκιμαζόμενη μεσαία τάξη που πρέπει να προστατευθεί. Πρέπει να απευθυνθούμε δηλαδή στα δυναμικότερα γρανάζια της ελληνικής κοινωνίας που σήμερα υποεκπροσωπούνται.
Πασχάλης Τόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.