Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών : Δύσκολο ... .. αθλημα........ η κωμωδια

 



 

Δόθηκε η πρεμιέρα της παράστασης ΖΗΛΙΑΡΟΓΑΤΟΣ στα πλαίσια του θεσμού καλοκαίρι της κωμωδίας που έχει ξεκινήσει από πέρσι το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών . Δυστυχώς για φέτος η παράσταση ( εν αντιθέσει με πέρσι ) δεν πέρασε τον πήχη .Την παράσταση  σώζει η  Έξυπνη η επιλογή του κ Μητρουση να διασκευάσει το έργο (ενσωματώνοντας  και μουσικό μέρος ) .

Τα τραγούδια και η ερμηνεία του κ Μητρουση κρατούν  ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών σε μια παράσταση που κινείται οριακά στο μέτριο . 

 

Πιστεύουμε οι του ΔΗΠΕΘΕ και της Δημοτικής αρχής να αντιλήφθηκαν οτι και τις δύο ημέρες δεν ήταν λίγοι οι θεατές που αποχώρησαν πριν την ολοκλήρωση της παράστασης . Η κωμωδία είναι δύσκολο θεατρικό άθλημα και το γέλιο του θεατή πρέπει να κερδίζεται αβίαστα και όχι να ¨¨εκβιάζεται ¨¨ με ερμηνευτικές υπερβολές  

 

Ειδικά η σκηνή προς το τέλος στο καφενείο με την εικονική μονομαχία (αλλά γουέστερν και τον μονόλογο εις την αγγλική του κ Μητρουση )

 

 ΥΓ Μια παράσταση που είναι και ακριβή για τα δεδομένα ενός επαρχιακού ΔΗΠΕΘΕ να μην το ξεχνάμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.