Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Δήμος Εμμανουήλ Παππά : Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτη

 




Με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου τελέστηκε και φέτος πανηγυρικώς Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Οσίου που εορτάζεται η μνήμη του σήμερα 5 Ιουλίου και εορτάζει το ομώνυμο εκκλησάκι στο Δαφνούδι.
Ένα εκκλησάκι πραγματική ευλογία για όσους υπηρετούν εκεί αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Μαζί με το κόλυβο του Οσίου δεν θα μπορούσε να λείπει το μνημόσυνο του Αγίου πατέρα μας Μιχάλη Κωνσταντινίδη Michael Konstadinidis ο οποίος για εμάς ήταν και θα είναι ο άνθρωπος του Θεού που προστρέχει ακούραστος σε κάθε αίτημά μας.
Με την βοήθεια κυρίως του Θεού, τις προσφορές των προσκυνητών και την συμμετοχή στην διακονία της αγάπης των υπηρετούντων στο φυλάκιο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι ακολούθησε και ένα κέρασμα για όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον Όσιο.
Μεταξύ αυτών οι καλοί μας Ιερείς ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου π. Βασίλειος ο οποίος και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτη κ.κ. Ιεροθέου τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Δαφνουδίου π. Νικόλαος Μπέκας συνοδευόμενος από τους Ιεροψάλτες του Ναού, ο τέως Εφημέριος και συνταξιούχος π. Πασχάλης.
Από την τοπική Αυτοδιοίκηση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι των Δήμων Εμμανουήλ Παππά κύριος Δημήτρης Νότας και Νέας Ζίχνης κύριος #Μπόζης_Παντελεήμων και η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δαφνουδίου κυρία Μπράτη Μαρία Maria Brati .
Από τη Στρατιωτική Διοίκηση της Μονάδας μας η κα Δκτης και ο Δκτης του Λόχου μας στην περιοχή, ο Διοικητής του κλιμακίου Νέας Ζίχνης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο Γραμματέας του Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών - ΣΕΑΝ κύριος Αντώνης Μπιζεργιανίδης ,τα εκκλησιαστικά συμβούλια Δαφνουδίου και Γαζώρου και ευλαβείς Προσκυνητές από την περιοχή.
Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί προς τιμήν του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου και να ευχηθώ πλούσια τα ελέη του Θεού σε αυτούς και τους οικείους τους.
Ευχαριστία εις το διηνεκές των Αιώνων και στην Μέλλουσα ζωή στην Βασιλεία του Θεού θα ήθελα να εκφράσω στον εμπνευστή και Κτήτορα αυτού του εκκλησακίου Αντισυνταγματάρχη (ε.α.) Ευαγγελος Γκογκος ,που μας άφησε παρακαταθήκη και μέγιστη ευλογία τούτο το ταπεινό εκκλησάκι και τους εορτασμούς αυτού, καθώς μας γνώρισε τον Όσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη ως Διοικητή και προστάτη μας.
Ο Όσιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης να μας σκεπάζει άπαντες και να μας ενισχύει.
Αμήν.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.