Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Σέρρες : Θετικές πρωτοβουλίες από το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΔΙΠΑΕ

 




Συνέντευξη παραχώρησε στο «Σ.Θ.» ο νέος πρόεδρος του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΔΙΠΑΕ Σάκης Πανταζόπουλος. Περιγράφει τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για την ανάπτυξη του τμήματος και την σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. Απαντά στις ερωτήσεις μας για τα προβλήματα και την προοπτική του.

κ. Πανταζόπουλε, εδώ και δύο μήνες που είστε Πρόεδρος του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής έχω παρατηρήσει ότι έχετε δώσει έμφαση στην εξωστρέφεια του Τμήματος.

κ. Νάτσιε είμαστε ένα μικρό και καινούργιο Τμήμα και μια από τις προτεραιότητες μας είναι και η εξωστρέφεια του. Για αυτό ξεκινήσαμε επαφές για συνεργασία, με την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, με διάφορους φορείς. Επιγραμματικά σας αναφέρω το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Σερρών, τον δημοσιογράφο κ. Παναγιώτη Σαββίδη ως αντιπρόεδρο Κοιν.Σ.Επ για ανάπτυξη του “στρατιωτικού τουρισμού” και με Δήμους του Νομού μας. Έχουμε στο μυαλό μας και άλλους φορείς, με τους οποίους δεν προλάβαμε να έχουμε επαφή, λόγω λήξης της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Οι καθηγητές του τμήματος συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή;

Οι καθηγητές, κι αυτό είναι προς τιμήν τους, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αυτή, δηλώνοντας την επιθυμία τους να συνεργαστούν με φορείς του νομού μας, καταθέτοντας την εμπειρία τους. Εξάλλου και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε δραστηριότητα, αλλά αποσπασματικά.

Οι φοιτητές του τμήματος συμμετέχουν;

Όπως οι καθηγητές, έτσι και οι φοιτητές είδαν με πολύ καλό  μάτι, την προσπάθεια αυτή. Θα πρέπει να σας πω ότι οι φοιτητές του τμήματος αυτού είναι πολύ ευαίσθητοι σε θέματα πολιτισμού για αυτό και πρόθυμοι να συμμετέχουν ενεργά, βοηθώντας με κάθε τρόπο τον τόπο που μας φιλοξενεί. Εδώ να σημειώσω ότι 10 φοιτητές μας συμμετείχαν με επιτυχία σε πανελλαδικό διαγωνισμό του Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Είναι στελεχωμένο το Τμήμα σας;

Δυστυχώς όχι. Οι περισσότεροι καθηγητές είναι έκτακτοι με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά ευτυχώς ορεξάτοι να στηρίξουν το τμήμα με όλες τους τις δυνάμεις. Ευτυχώς θα προκηρύξουμε σύντομα μια θέση μόνιμου καθηγητή, οπότε θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Έχει ακουστεί ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα σχετικά με την προκήρυξη αυτή.

Δεν έχω νομικές γνώσεις για να σας απαντήσω, αλλά υπήρξε ένα πρόβλημα σε μια απόφαση της συνέλευσης του τμήματος. Για αυτό και απευθύνθηκα στην αρμόδια νομική υπηρεσία και περιμένω απάντηση. Κι αυτό γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλουμε ως τμήμα είναι να έχουμε προβλήματα νομικής φύσης, τα οποία τελικά θα είναι σε βάρος του Τμήματός μας, τη στιγμή που έχουμε μια θέση και θέλουμε να εκλέξουμε καθηγητή το συντομότερο δυνατόν.

Πώς βλέπετε το μέλλον του Τμήματος σας;

Θέλω να πιστεύω ότι τα επόμενα δύο χρόνια που θα είμαι Πρόεδρος θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, θα “εκμεταλλευτώ” στο έπακρον την διάθεση καθηγητών και φοιτητών για να δούμε και μεταπτυχιακά, αλλά και διδακτορικό στο τμήμα μας, κάτι που θα είναι πολύ καλό για τον τόπο μας.

 https://sertharros.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.