Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Παπαστεργιου : Ακόμη 4 χαμένα χρόνια

 

 


 

Το Νομό Σερρών  επισκέφθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, “Πράξεις για τη Μακεδονία”, Χρήστος Παπαστεργίου.

Πραγματοποίησε σειρά επαφών και επισκέψεων εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης.

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου καλωσόρισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Τρέντσιος. Υποστήριξε ότι παρότι ο νόμος δεν επέτρεψε στο Νομό Σερρών να εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο ο Χρήστος Παπαστεργίου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και μαζί με την βοήθεια που υπήρξε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους υπήρξε αντιπολιτευτική φωνή που ανέδειξε τα προβλήματα και τις υστερήσεις  απέναντι στην παράταξη του Α. Τζιτζικώστα.

Κατέληξε λέγοντας ότι «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε ο αγώνας που βρίσκεται μπροστά να είναι καλύτερος και νικηφόρος».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρ. Παπαστεργίου από την πλευρά του ευχαρίστησε τα στελέχη της παράταξης του για την  ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την Π.Ε. Σερρών.

Υποστήριξε ότι κύλησαν τέσσερα χαμένα χρόνια αφού ο απολογισμός της παράταξης του Α. Τζιτζικώστα είναι χωρίς μετρήσιμα αποτελέσματα.

«Το αποτύπωμα που αφήνει η παράταξη του κ. Τζιτζικώστα μετά από τρείς θητείες στην Περιφερειακή Διοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας δεν δείχνει ότι έχει σημειωθεί κάποια σημαντική πρόοδος.

Έχουν γίνει βήματα, δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι αλλά δυστυχώς  στα στοιχεία της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής στατιστικής δείχνουν ότι Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας εξακολουθεί να είναι 9η στο δίκτυ ανάπτυξης μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας, ο Νομός Σερρών κατατάσσεται στους φτωχότερους νομούς της χώρας, είναι πρωταθλητής στην ανεργία των νέων και τη φυγή των νέων πέρα από τα όρια του. Στερείται κάθε αναπτυξιακού έργου που θα μπορούσε να δώσει μία διαφορετική προοπτική.

Ακόμη και το μεγάλο έργο της ανάδειξης του τύμβου Καστά, του μεγάλου μνημείου της Αμφίπολης καθυστερεί αδικαιολόγητα πολύ.

Εχω βίντεο του Μαϊου του 2019 με τον κ. Τζιτζικώστα να  λέει ότι σε δυο χρόνια ο τύμβος Καστά θα είναι επισκέψιμος για το κοινό, στη συνέχεια στη διαδικασία του απολογισμού κάθε Ιανουάριο στο Περιφερειακό συμβούλιο προβαλλόταν ως αιτία της καθυστέρησης ο κοροινός. Τώρα φθάσαμε  στο σημείο να ανακοινώνεται ότι ο τύμβος θα είναι επισκέψιμος  για το κοινό μετά άλλα δυο- τρία χρόνια, το 2025 ή το 2027 ανάλογα με την πρόοδο έργων.

Ευτυχώς ο τύμβος  δεν καταστράφηκε από τις προηγούμενες πλημμύρες το έργο και χάρη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων αποφεύχθηκε μία μεγάλη καταστροφή. Αλλά είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Περιφέρεια σε αυτό που πραγματικά θα αναδείξει την ιστορική, πολιτισμική, αναπτυξιακή πρωτοβουλία της για να αναβαθμιστεί ο Νομός Σερρών και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Αν συνεχίζουμε σε αυτό το κομμάτι ο περιφερειακός δρόμος της πόλης, ειδικά το καλοκαίρι μόνο περιφερειακός δρόμος δεν είναι. Δεν αρμόζει σε ένα εκλυστικό συγκρότημα όπως είναι ο Νομός Σερρών και η πόλη των Σερρών.»

Ο Χρήστος Παπαστεργίου άσκησε κριτική σε επιμέρους τομείς( προαστικός σιδηρόδρομος, Εργοστάσιο Ζάχαρης) και υποστήριξε ότι η ελαφρότητα και η προχειρότητα χαρακτηρίζει την Περιφερειακή Διοίκηση  Κ. Μακεδονίας.

Τέλος ανέφερε ότι η επίσκεψη του έχει χαρακτήρα προετοιμασίας εν όψει των εκλογών και υποστήριξε ότι στην επόμενη περιοδεία του  θα είναι σε θέση να πεί περισσότερα για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου και την πρόταση που θα κατατεθεί στο εκλογικό σώμα στις εκλογές του Οκτωβρίου.

 

 https://sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.