Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Δήμος Αμφίπολης : Ένταξη στο πρόγραμμα PROSPECT+





Ο Δήμος Αμφίπολης εγκρίθηκε να συμμετάσχει, κατόπιν αξιολόγησης, στο ευρωπαϊκής εμβέλειας πρόγραμμα PROSPECT+ κατόπιν πρωτοβουλίας και αιτήματος του Διευθυντή κ Χαράλαμπου Ιασωνίδη.
Το πρόγραμμα PROSPECT+ είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα του στοχεύει στην ανάπτυξη ικανοτήτων και τη γνωσιακή ενδυνάμωση πόλεων και περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, βοηθά τις πόλεις που εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα, να υιοθετήσουν πολιτικές και πρακτικές ενεργειακής αποτελεσματικότητας, δίνοντας τη δυνατότητα να αυξήσουν την τεχνογνωσία τους στον εντοπισμό των πιο αποτελεσματικών μοντέλων για την υλοποίηση έργων και να διευρύνουν το εύρος των χρηματοδοτικών μέσων που χρησιμοποιούν.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ο Δήμος Αμφίπολης θα λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση εκπροσωπούμενος από τον κ. Ιασωνίδη και θα καθοδηγηθεί από το Ενεργειακό Γραφείο του Maribor (ENERGAP) στη Σλοβενία, σε μια ομάδα μελέτης-επίσκεψης για τις συμβάσεις ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια στην επίτευξη των ενεργειακών του στόχων.
Ο κ. Χαράλαμπος Ιασωνίδης ασχολείται με την υλοποίηση έργων με επίκεντρο την κατασκευή και την παροχή υπηρεσιών και προμηθειών για την ανάπτυξη των υποδομών του Δήμου, ως Επικεφαλής Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος. Ως μέρος του ρόλου του στην πραγματοποίηση των επενδύσεων του Δήμου μας σε τομείς εστίασης του κλίματος και της ενέργειας, θα συνεισφέρει τα διδάγματα που θα αντληθούν από το PROSPECT+ στην εφαρμογή του σχεδίου δράσης του Δήμου Αμφίπολης για το κλίμα και την ενέργεια.
Ο Δήμος Αμφίπολης αναγνωρίζει την ανάγκη επιτάχυνσης της υλοποίησης των ενεργειακών και κλιματικών μας σχεδίων και αντιλαμβάνεται το μέγεθος της πρόκλησης που παρουσιάζει ο μετασχηματισμός που αντιμετωπίζουμε ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Επιδιώκοντας διαρκώς τον εκσυγχρονισμό και συντασσόμενος με την στρατηγική της πράσινης μετάβασης, αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο εγχώριο ή ευρωπαϊκό”



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.