Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Σέρρες : Δράση για την Παγκόσμια Ημέρας των Προσφύγων

 



 
Την Τρίτη 20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρας των Προσφύγων πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην πόλη των Σερρών από τον Φοιτητικό Σύλλογο Σχολής Μηχανικών ΔΙΠΑΕ και τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Σερρών. Με το σύνθημα και το πανό να γράφει «Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους. Αγώνας ενάντια στις αιτίες πολέμων, ναυαγίων, προσφυγιάς», μαθητές και φοιτητές μοίρασαν φυλλάδια.

- Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

- Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς. 

- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στην ασφαλή μεταφορά στις χώρες του τελικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.