Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Δήμος Βισαλτιας : Διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 




Ο Δήμος Βισαλτίας με σύνθημα «Κάνουμε πράσινες τις γειτονιές μας», σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε μία σειρά δράσεων αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

Τη διοργάνωση των δράσεων πραγματοποιεί το ΔΗΚΚΠΠΠΑ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θέτοντας τις βάσεις για τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες για μία πιο πράσινη και όμορφη Βισαλτία όπου όλοι μπορούν να συμβάλλουν και να συμμετέχουν.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει τα εξής:

Σάββατο 10 Ιουνίου

  • Κεντρική Πλατεία Νιγρίτας στις 11:00

«Κάθε καπάκι, ένα χαμόγελο». Συγκεντρώνουμε πλαστικά καπάκια. Προστατεύουμε το περιβάλλον. Υποστηρίζουμε τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Σε μία ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας, συγκεντρώνουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό.

  • Κεντρικό πάρκο Νιγρίτας στις 18:30

«ΚαθαρίΖΩ τον τόπο μου». Ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Εθελοντική δράση καθαρισμού δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου.

Κυριακή 11 Ιουνίου

  • Δημητρίτσι (Περιοχή Μυρά) στις 11:00

«Ένα δέντρο για κάθε παιδί». Φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννήθηκε στην Κοινότητα Δημητριτσίου από 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως τον Μάιο 2023. Στη δεντροφύτευση συμμετέχουν οι οικογένειες των παιδιών, οι οποίες υιοθετούν το νέο δεντράκι. Στόχος, το παιδί μεγαλώνοντας να αναλάβει τη φροντίδα του δέντρου, αποκτώντας «γερές ρίζες» με τον τόπο και την κοινότητα.

Σεβόμαστε τον τόπο μας ! Αγαπάμε το περιβάλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.