Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

ΚΚΕ Σερρών : Με επιτυχία η πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Γιάννη Χουβαρδα

 


 

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 7/6/2023  η σύσκεψη της Τ.Ε. Σερρών  του ΚΚΕ για το «Αμερικανικό σχέδιο συνεκμετάλλευσης στην Αν. Μεσόγειο και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο «Καφέ Αμάν», ενώ εισηγητής ήταν ο Χουβαρδάς Γιάννης, Πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Π.Ε. Σερρών.


Στην εισήγηση παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο και συγκεκριμένα όσον αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία στο φόντο των ανακατατάξεων που συντελούνται στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, την όξυνση του ανταγωνισμού Δύσης (ΕΕ/ΗΠΑ/ΗΒ) – Ευρασίας (Ρωσία/Κίνα/Ιράν) και τον πόλεμο της υποστηριζόμενης από το ΝΑΤΟ Ουκρανίας με τη Ρωσία. Παρουσιάστηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο Ελλάδα και Τουρκία  συμπλέουν με την επιδίωξη των ΗΠΑ, να εμπλακούν σε μία διαδικασία αποκλιμάκωσης – διευθέτησής του μεταξύ τους ανταγωνισμού και συνεκμετάλλευσης του πλούτου της Αν. Μεσογείου, στο όνομα της συνοχής του ΝΑΤΟ και της απεξάρτησης της ΕΕ από την κατανάλωση Ρωσικών υδρογονανθράκων. Τονίστηκε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία οδηγεί σε μία διαπραγμάτευση επί του συνόλου των Τουρκικών αξιώσεων και σε συνδιαχείριση του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου με διαιτητή τις ΗΠΑ, οι οποίες και αναγνωρίζουν τις Τουρκικές αξιώσεις ως ελληνοτουρκικές διαφορές, ενώ ιεραρχούν τη διαμόρφωση μιας λειτουργικής σχέσης με την Τουρκία ως «πολύτιμη» Νατοϊκή σύμμαχο για τα πλανητικά σχέδιά τους. Επισημάνθηκε ότι αυτή η διαδρομή εγκυμονεί κρίσιμους κινδύνους, τόσο για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όσο και για την ειρήνη και για το βιοτικό επίπεδο του Ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής. 


Τέλος προβλήθηκε η στρατηγική σύμπλευση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ σε αυτό το δρόμο, η συνεισφορά του καθενός ως κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση στη χάραξη του, αλλά και η δράση του ΚΚΕ στο κίνημα και στη Βουλή απέναντι σε αυτή την πολιτική. Τονίστηκε ότι η στρατηγική του ΚΚΕ προσφέρει τη δυνατότητα για την άσκηση μιας άλλης, φιλολαϊκής εξωτερικής πολιτικής, με το λαό στην εξουσία και τη χώρα αποδεσμευμένη από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, η οποία και θα έχει στο επίκεντρο την ειρήνη, τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους και συνεργασίας με όλες τις χώρες, η οποία θα τείνει χέρι φιλίας σε όλους τους λαούς του κόσμου, σε όλα τα κινήματα που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, που παλεύουν για την ανθρώπινη ευημερία και αξιοπρέπεια. 

Σε αυτή τη βάση το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.