Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Δήμος Σερρών: Ο Εθελοντισμός στο επίκεντρο

 




Στην προσπάθεια άσκησης μιας αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής για έναν αλληλέγγυο δήμο, ο Δήμος Σερρών διοργανώνει εθελοντικές δράσεις εστιάζοντας στην προαγωγή της υγείας σε ευπαθείς ομάδες μέσω της άσκησης , περιβαλλοντική δράση που αφορά καθαρισμό χώρων πρασίνου και πράξη αγάπης με Εθελοντική αιμοδοσία

 Έχει προγραμματιστεί για :

  • 11 Ιουνίου 2023, ημέρα Κυριακή, στις 9:30-12:00 Περιβαλλοντική δράση, που αφορά καθαρισμό χώρων πρασίνου. Ο χώρος συνάντησης έχει ορισθεί το ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Αθλητικού Πάρκου Ομονοίας
  • 11 Ιουνίου 2023, ημέρα Κυριακή, 11:00-12:00, ημέρα Κυριακή, στο γυμναστήριο ΤΕΦΑΑ πλησίον του Εθνικού Σταδίου Σερρών, δράση που θα περιλαμβάνει ασκήσεις «Φυσικής δραστηριότητας –  Ευεξίας» κατάλληλα δομημένες – στοχευμένες με τις ανάγκες της ομάδας στόχου, με την καθοδήγηση και την εποπτεία από το Επιστημονικό Προσωπικό και Πτυχιούχους του Τμήματος ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν με αθλητική- άνετη ένδυση

  • Στις 14 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, στις 08:30 το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι, όπου είναι και η παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη, ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και σας καλεί να συμμετάσχετε ως εθελοντές. κάνοντας στους συνανθρώπους μας το μεγαλύτερο δώρο, χαρίζοντας ζωή. Στην αιμοδοσία μπορούν να συμμετέχουν υγιείς ενήλικες ηλικίας 18 ετών έως 65 ετών, ενώ η δράση θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Για την πραγματοποίηση των παραπάνω δράσεων ο Δήμος κάνει ανοικτό κάλεσμα  σε όσους και όσες  δημότες επιθυμούν να στηρίξουν και να συμμετέχουν ενεργά τις δράσεις με την παρουσία τους.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε μελλοντική δράση, κάντε την εγγραφή σας στο μητρώο εθελοντών ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

  1. Επισκεφτείτε τον σύνδεσμο https://ethelontismos.serres.gr.
  2. Μεταφερθείτε στην Περιοχή Εθελοντών και πατήστε Γίνε εθελοντής. Κάνε εγγραφή τώρα!
  3. Συμπληρώστε τα προσωπικά στοιχεία σας στην καρτέλα εθελοντή. Το email και ο κωδικός πρόσβασης που θα δηλώσετε σε αυτό το στάδιο θα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για όλες τις μεταγενέστερες ενέργειες που θα πραγματοποιείτε στην πλατφόρμα.
  4. Πραγματοποιήστε Είσοδο στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας το email και το συνθηματικό που ορίσατε.
  5. Από τη σελίδα των δράσεων αναζητήστε αυτή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και πατήστε στο “Δήλωσε Συμμετοχή”.
  6. Στο αναδυόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί συμπληρώστε τυχόν επιπλέον στοιχεία που απαιτούνται, όπως η ομάδα αίματος και τέλος, πατήστε “Επιβεβαίωση” για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να λάβετε μέρος στη δράση και η δήλωση συμμετοχής καταγράφεται με επιτυχία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν σχετικές πληροφορίες στο τηλ 2321350571

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.