Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Κι όμως, η γαλάζια εργαλειοποίηση της μειονότητας προκάλεσε την αντίδραση του προοδευτικού κόσμου

 


 

 

 

 

Η επιλογή της ΝΔ να παίξει με τα πατριωτικά αισθήματα του κόσμου, ήταν ευδιάκριτη από την πρώτη στιγμή της πρώτης κιόλας εκλογικής αναμέτρησης, τον περασμένο Μάιο – ειδικά όταν ξεκίνησε την εκστρατεία της από τον φράχτη του Έβρου.

Και βέβαια, όπως αποδείχτηκε η στρατηγική της αυτή, όσο κι αν θυμίζει ρητορική εποχών διαχωρισμού των Ελλήνων σε «εθνικόφρονες» και «μειοδότες», απέδωσε, αφού περιχαράκωσε σε μεγάλο βαθμό τη ΝΔ από τα δεξιά της.

Αλλά, η εργαλειοποίηση ως και της μουσουλμανικής μειονότητας προκειμένου να στιγματιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως «εθνική εξαίρεση» φαίνεται ότι ενόχλησε κεντρώο και προοδευτικό κόσμο, που δεν συμμερίζεται τέτοιες λογικές.
Advertisement

Ευρήματα από έρευνες των τελευταίων ημερών, κατά τις οποίες έχει καταλαγιάσει το θέμα ως μείζον ζήτημα της προεκλογικής κόντρας, φανερώνουν ότι η κίνηση της ΝΔ εκλήφθηκε ως αθέμιτη προσπάθεια παγίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ! Ειδικά όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε ότι γαλάζιος υποψήφιος στη Θράκη είχε κάνει χειρότερα από αυτά για τα οποία κατηγορούσε εκλεγμένους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έκανε τίποτα.

Καταγράφεται έτσι μία αντίδραση στις γραμμές των κεντροαριστερών ψηφοφόρων, που μένει να φανεί πόσο θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατήσει δυνάμεις – πάντως μία συσπείρωση φαίνεται σε σχέση με μετρήσεις πριν να ξεσπάσει το θέμα.
Γ.Μ.  


https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.