Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης; Κι όμως λέει την αλήθεια

 




Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «θα είμαστε αντιπολίτευση του εαυτού μας» δεν έχει νόημα. Τι σημαίνει αντιπολίτευση και τι κυβέρνηση, είναι θεσμικά καθορισμένα και πολιτικά ξεκάθαρα και δεν μπορούν να ασκούνται από τον ίδιο.

Αλλά δεν εννοεί αυτό. Εν τη ρύμη του λόγου του αποκάλυψε ένα ανατριχιαστικό σχέδιο που έχει από την εποχή της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ: να διαχειρίζεται και την αντιπολίτευση.

Από ό,τι φαίνεται το κατάφερε, εν μέρει. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εκτιμούν ότι ως πρωθυπουργός στην επόμενη τετραετία θα έχει επιρροή σε... τρία αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Για το ένα έχει φροντίσει από καιρό, για το δεύτερο φροντίζει αυτή την περίοδο και με τον τρίτο θα τα βρει με γνωστούς παλαιομητσοτακούς τρόπους. Αν δεν βγαίνουν, υπάρχει και η δική του μέθοδος: η διάλυσή του..

Συνεπώς ήξερε τι έλεγε: θα κάνει ο ίδιος αντιπολίτευση στον εαυτό του. Ή αλλιώς θα δούμε κόμματα της αντιπολίτευσης με διατεταγμένους ρόλους από την κυβέρνηση.

Κάτι σαν το ποδόσφαιρο με τις θυγατρικές ομάδες των μεγάλων του πρωταθλήματος...

Τι ζούμε;

Γ.Λ.

 

 https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.