Σελίδες

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Η υπενθύμιση της ημέρας : 78 και σήμερα κ Τερζή

 

 




Στην ανάρτηση μας  «Η διαπίστωση της ημέρας: Οι πράξεις κάνουν τη διαφορά»

 Σπευδει να απαντήσει  δημοτικός σύμβουλος κ Τερζης . Εμεις να υπενθυμίσουμε στον κ Τερζη τώρα που οι φήμες τον φέρουν να έχει αναλάβει επικεφαλης της παράταξης ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ οτι έμειναν 78 μέρες για να περάσουν την πόρτα του πρωτοδικείου και να καταθέσουν ψηφοδέλτιο για να είναι παρόντες στην μάχη των εκλογών του 2023 .

Γιατι όπως πάει το πράγμα με τα σημερινά δεδομένα παρά την κριτική που ασκούν στην δημοτική αρχή στα λόγια.Με τις πράξεις τους εδω και μήνες είναι ο   καλύτερος σύμμαχος της δημοτικής αρχής .



 

Βασίλης Τερζής                                                           Σέρρες, 14 Ιουνίου 2023                             

Δημοτικός Σύμβουλος

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

«Η διαπίστωση της ημέρας: Οι πράξεις κάνουν τη διαφορά», 13 Ιουνίου 2023.

 

Αγαπητοί διαχειριστές του serresbomb,

δε γνωρίζω το συντάκτη της δημοσίευσης, ανώνυμος ο κειμενογράφος, οφείλω όμως να υπενθυμίσω τα εξής:

          στις 26 Οκτωβρίου 2022, στην 25η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσα γραπτό αίτημα προς τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ., ζητώντας την έκθεση και το πόρισμα του Δημοσιονομικού Ελέγχου που διεξήχθη στον Δήμο. (Ζητήθηκε επισήμως λοιπόν!!!)

Στις 17 Νοεμβρίου 2022, παρέλαβα ηλεκτρονικά την έκθεση του περασμένου Ιουνίου, 123 σελίδων, με το χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» και τα πορίσματα του ελέγχου.

Στην πενταβάθμια κλίμακα αξιολόγησης που χρησιμοποιήθηκε, το 1 σημαίνει, «λειτουργεί καλά», και το 5, «ουσιαστικά δε λειτουργεί». Ο Δήμος Σερρών βαθμολογήθηκε με 3. Μάλιστα η θεματική ενότητα, «οικονομική διαχείριση - τήρηση νομοθεσίας και υποχρεώσεων φορέα», πήρε τη χαμηλότερη βαθμολογία (3). Το «Άριστα» του κ. Μισιρλή!!!

Ως φορέας, ο Δήμος Σερρών είχε το δικαίωμα να καταθέσει ενστάσεις, αντιρρήσεις και τις δικές τους αιτιάσεις και προτάσεις στα ευρήματα και τις παρατηρήσεις της εκθέσεως και του ελέγχου. Το έπραξαν οι «Άριστοι»;;; Όχι, έχασαν την προθεσμία!!!

31 Νοεμβρίου 2022, όταν ήρθε το θέμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για άλλη μια φορά ο κ. Μισιρλής απευθύνθηκε σε εκείνους που ήθελε να τον ακούσουν, λέγοντας μόνο αυτά που ήθελε και έπρεπε να ακούσουν…

Σύμφωνα με το πόρισμα:

Δεν αναφέρθηκε, στο πλήθος των νόμιμων, απευθείας αναθέσεων που

έγιναν το 2020. 312 συμβάσεις εκ των οποίων οι 267 με απευθείας ανάθεση!

 

Δε μας είπε για τους 634 μισθοδοτούμενους από τον Δήμο υπαλλήλους, όταν ο κ. Δήμαρχος διατείνονταν για την έλλειψη προσωπικού!

Δε μας είπε για την απουσία κατάρτισης στοχοθεσίας για το 2020!

Δε μας είπε για την χαμηλή εκτέλεση του προϋπολογισμού στο τμήμα των εξόδων - πληρωμών - έργων και επενδύσεων, το οποίο είναι σε ποσοστό αρκετά κάτω του 50% της πρόβλεψης!

Δε μας είπε για τις 109 αναμορφώσεις που έγιναν στον προϋπολογισμό, αριθμός που κρίνεται υψηλός από την Ομάδα Ελέγχου!

Δε μας είπε για την αδυναμία επαλήθευσης της ορθότητας του ισολογισμού!

Δε μας είπε για την απαραίτητη τροποποίηση, με περίοδο συμμόρφωσης 12 μηνών, του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο γνωστός Ο.Ε.Υ. Η τροποποίηση επιβάλλονταν, όπως έγραφε η Έκθεση Ελέγχου! Έγινε;

Δε μας είπε πως η Ομάδα Ελέγχου πρότεινε στο Δήμο, να εκκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να γίνει εφικτή η δημιουργία Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου εντός του Οργανωτικού πλαισίου του Δήμου! Έγινε;

 

Δε μας είπε πως οι ελεγκτικές εργασίες διεξήχθησαν με αρκετά εμπόδια (πιέσεις αποδέσμευσης του χώρου εξέτασης των φυσικών φακέλων, πλημμελής συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, άρνηση εγχείρησης πορίσματος ελέγχου οικ. Έτους 2017 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, άρνηση απάντησης για το ζήτημα των κληροδοτημάτων) κ.λ.π!

Αυτά προς το παρόν, προς υπενθύμιση, υπάρχουν και αντίστοιχα τέσσερα Δελτία Τύπου με λεπτομέρειες προς επιβεβαίωση όλων! 

Όσο για την άμεση ανταπόκριση του κ. Μισιρλή, σε γραπτά αιτήματα ενημέρωσης και κατάθεσης στοιχείων, μπορώ να σας αναφέρω τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις που ο «Καίσαρας κοιμήθηκε». 

 

                                                                                                 Με τιμή

 

                                                                                            Βασίλης Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.