Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Πανσερραικος : ΄Για άστοχους χειρισμούς για τα έργα του γηπέδου καταγγέλλει την δημοτική αρχή η Βαρβάρα Μητλιάγκα

 
Η Δημοτική Αρχή του κ. Χρυσάφη συνεχίζει τις καθυστερήσεις και τους άστοχους χειρισμούς στη διαχείριση του κονδυλίου του 1.000.000,00 € για το Δημοτικό Γήπεδο. 
Ήρθε προς ψήφιση προχθές, με αδικαιολόγητη καθυστέρηση 5 μηνών, η εκ νέου έγκριση του πρακτικού απόρριψης της προσφοράς του αναδόχου για την αντικατάσταση των προβολέων του Γηπέδου. 
Βασικός λόγος της μη εύρεσης αναδόχου ήταν ο λάθος σχεδιασμός των όρων του διαγωνισμού, με παράλογες απαιτήσεις από τους συμμετέχοντες. Εκτός αυτού, αντί ο κ. Χρυσάφης να φροντίσει να διορθωθούν άμεσα οι όροι και να επαναληφθεί ο διαγωνισμός, καθυστερεί 5 ολόκληρους μήνες να φέρει προς ψήφιση το πρακτικό της Επιτροπής. Κάτι μου λέει ότι πάλι θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε…
Παραθέτω τη θέση μου στην ψηφοφορία παρακάτω:
«Ο λόγος που ψηφίζω παρούσα είναι ότι η εισήγηση για την απόρριψη του Πρακτικού 1 για το διαγωνισμό αυτό για το φωτισμό/προβολείς του Δημοτικού Γηπέδου έχει ημερομηνία 15-12-2022, δηλαδή 5 μήνες πριν. Η ίδια αυτή εισήγηση ήλθε στην Οικονομική Επιτροπή και συζητήθηκε στις 19/12/2022, όμως η σχετική απόφαση ώστε να ξανατρέξει άμεσα ο διαγωνισμός δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, όπως φαίνεται. Η αποτυχία του να βρεθεί ανάδοχος οφείλεται στον λάθος σχεδιασμό των όρων του διαγωνισμού αυτού από τη Δημοτική Αρχή, καθώς ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό προβλεπόταν ο συμμετέχων "να εκπονήσει και να καταθέσει με την πρόταση του, επί ποινή αποκλεισμού από το διαγωνισμό, φωτοτεχνική μελέτη και μελέτη στατικής επάρκειας των υφιστάμενων ιστών φωτισμού έτσι ώστε η προσφορά του ως προς τον αριθμό, την ισχύ και το βάρος των προβολέων να καλύπτει πλήρως τις παραπάνω απαιτήσεις και την στατική επάρκεια των ιστών των προβολέων” . Η εργασία αυτή ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι πρακτικά αδύνατο και οικονομικά ασύμφορο να πραγματοποιηθεί από κάποια εταιρεία μόνο και μόνο για να συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό. Οι μελέτες αυτές θα μπορούσαν και θα έπρεπε να αποτελέσουν παραδοτέο για τον τελικό ανάδοχο του διαγωνισμού. Επιπλέον, δεν μπορώ να εγκρίνω ούτε την εκ νέου και με αδικαιολόγητη καθυστέρηση είσοδο του θέματος αυτού για έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή (το οποίο είναι και απαραίτητο ώστε να διενεργηθεί ο διαγωνισμός εκ νέου), ούτε την “παράλειψη” δημοσίευσης της απόφασης που ελήφθη στις 19/12/2023. Η υπόθεση αυτή θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβριο του 2022. Με τον τρόπο αυτό η Δημοτική Αρχή του κ. Χρυσάφη, που τόσο ¨βιάζεται” και επισπεύδει τα έργα για το Γήπεδο, επιδεικνύει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση 5 μηνών χωρίς μάλιστα να υπάρχει προφανής αιτία. Πρόκειται και πάλι για κακοδιαχείριση στην αξιοποίηση του κονδυλίου του 1.000.000,00 € για το Γήπεδο. Κατόπιν τούτου, το πιο πιθανό είναι ότι η διενέργεια του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα καταλήξει πάλι να είναι “κατεπείγουσα” λόγω της ανόδου του Πανσερραϊκού στη Super League και να γίνει πιθανόν με διαπραγμάτευση/ απ’ ευθείας ανάθεση ώστε να προλάβουμε τους χρόνους»
ΑΔΑ Απόφασης 653ΓΩ10-5ΔΘ

2 σχόλια:

  1. Α ρε Χρυσάφη με τα μεγάλα λόγια σου…. Παπάκι για απ’ ευθείας ανάθεση το πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διόρθωση: πάλι για απ’ ευθείας ανάθεση το πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.