Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Οι παραζαλισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ

 


 

 Οι άνθρωποι είναι τόσο παραζαλισμένοι που είναι αδύνατο να συνέλθουν μέσα σ’ έναν μήνα, πόσο μάλλον μέσα σε λίγες ημέρες, για να φτιάξουν νέα στρατηγική και τακτική. Δεν υπάρχουν αυτά. Θα συνεδριάσουν και θα ξανασυνεδριάσουν ασφαλώς, τι άλλο να έκαναν; Εξάλλου η Αριστερά μόλις αρχίζει να ζορίζεται αρχίζει τις συνεδριάσεις. Και όταν δεν ξέρει τι να πει, πάλι στις συνεδριάσεις καταφεύγει 

 Τώρα, ειλικρινά πιστεύετε εσείς ότι στον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν τη στοιχειώδη φρόνηση και νηφαλιότητα ώστε να κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι και να χαράξουν νέα στρατηγική ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου; Είναι σαν να ζητάμε από έναν ανθρωπάκο που ενώ προχωρούσε αμέριμνος στο χωράφι του τον χτύπησε ξαφνικά ένα UFO κατακέφαλα, να περιγράψει τον εξωγήινο που καθόταν στο τιμόνι του σκάφους. Οι άνθρωποι είναι τόσο παραζαλισμένοι που είναι αδύνατο να συνέλθουν μέσα σ’ έναν μήνα, πόσο μάλλον μέσα σε λίγες ημέρες, για να φτιάξουν νέα στρατηγική και τακτική. Δεν υπάρχουν αυτά. Θα συνεδριάσουν και θα ξανασυνεδριάσουν ασφαλώς, τι άλλο να έκαναν; Εξάλλου η Αριστερά μόλις αρχίζει να ζορίζεται αρχίζει τις συνεδριάσεις. Και όταν δεν ξέρει τι να πει, πάλι στις συνεδριάσεις καταφεύγει. Εκεί ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του με ύφος χιλίων καρδιναλίων, αλλά δίχως την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα. Διότι μπορεί κάποιοι να τα βάζουν με τους δημοσκόπους που δεν πρόβλεψαν το αποτέλεσμα, η πραγματική πολιτική τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ όμως ήταν ότι μια οργάνωση της Αριστεράς με βαθιά (υποτίθεται) λαϊκά ερείσματα και οργανώσεις ως το μικρότερο χωριό, δεν κατάφερε να αντιληφθεί ότι έχει χάσει το 30% της συνολικής της δύναμης. Ο δεξιός παρατηρητής δεν το καταλαβαίνει, αλλά για τον κομμουνιστή ινστρούχτορα είναι ανήκουστο να έχει επαρκέστερη εικόνα της κοινωνίας ο πορφυρογέννητος Μητσοτάκης από τον ηγέτη της ριζοσπαστικής Αριστεράς Τσίπρα. Στο μυαλό τους αυτά δεν γίνονται. Στον μήνα που απομένει τίποτα καινούργιο δεν θα φτιάξουν. Τσάτρα-πάτρα θα επιδιορθώσουν εκεί τη γραμμή τους επικοινωνιακά, θα απαγορεύσουν σε όλους να μιλάνε για τα αίτια της ήττας και θα τους πουν να λένε για το ΕΣΥ, την ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς, θα τους πουν να μην απαντούν στις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά να παριστάνουν τους σκληρά αντιδεξιούς που πάνε να σώσουν τη χώρα από έναν ανεξέλεγκτο Μητσοτάκη, και θα τους υποχρεώσουν όπου βλέπουν παλιό οπαδό τους που υποπτεύονται ότι ψήφισε αλλού να τον παρακαλάνε δακρυσμένοι να μην το επαναλάβει. Συναισθηματική προεκλογική εκστρατεία συντριβής θα κάνουν, μπας και συγκινήσουν κανέναν από αυτούς που έχασαν. «Πήραμε το μάθημα», «πήραμε το μήνυμα», «καταλάβαμε, καταλάβαμε» και άλλα παρόμοια θα λένε. Στο παρακαλετό θα έχουν τον κόσμο τους, μπας και με τα δάκρυά τους πείσουν κάποιον να επιστρέψει ή αποτρέψουν κανέναν πονηρό πασοκοσυριζαίο να λακίσει, τώρα που τους βλέπει να μετατρέπονται σε πολιτικό ρετάλι. Και μην ακούτε αυτά τα «κάναμε λάθος με τη μίζερη κοινωνία που παρουσιάζαμε και δεν θα το ξανακάνουμε». Δίχως αυτή την κοινωνία της μαυρίλας, τα παιδιά δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική. Ο Τσίπρας πρωτίστως.

 Πηγή: Protagon.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.