Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Δήμος Ηράκλειας : Ημερίδα με θέμα-Ψυχική υγεία και νέοι

 





Με αφορμή της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας (22-28/5), συνδιοργανώθηκε από το κέντρο κοινότητας Δήμου Ηράκλειας και την Κινητή Μονάδα Ενηλίκων Εν.οραμα του ΣΟΦΨΥ Σερρών, ημερίδα με θέμα : Ψυχική Υγεία και Νέοι, αποσκοπώντας στην ενημέρωση του κοινού, των οικογενειών ατόμων με ψυχικές ασθένειες αλλά και σε επαγγελματίες.
Στόχος της σημερινής ημερίδας ήταν η κατανόηση και μάθηση για την ψυχική υγεία στη κοινότητα με μοναδικό σκοπό την αντιμετώπιση της στη καθημερινότητα.
Η εμφάνιση του covid, φάνηκε πως πυροδότησε την έξαρση προβλημάτων ψυχικής υγείας με τα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης να διπλασιάζονται.
Στα πλαίσια αυτά, η συνεργασία με τη Κινητή μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλικων ( εν.οραμα) του ΣΟΦΨΥ Σερρών, ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες δωρεάν. Καθε Δευτέρα 9:00-13:00 θα μπορούν οι Δημότες Ηράκλειας να επισκέπτονται τη μονάδα, η οποία θα στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας αλλά και στο Δημαρχείο Στρυμονικού. Κινητή Μονάδα: Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι: ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση, συνταγογράφηση, ακόμα και κατ οίκον παρέμβαση σε περίπτωση που το άτομο που ενδιαφέρεται αδυνατεί να προσέλθει στο Κέντρο Υγείας ή στο Δημαρχείο Στρυμονικού.
Στελέχωση: με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό επιστήμονα, νοσηλευτηκαι το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό. Για ραντεβού: τηλ. 2321063388 και 2321063559 ή στα τηλέφωνα του κέντρου Κοινότητας : 2325028313-14-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.