Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Ο «μεγάλος αποπροσανατολισμός»: Σε αυτές τις εκλογές συζητείται οτιδήποτε άλλο εκτός από τα μείζονα

 




Η τελευταία ιστορία με τον Τσακαλώτο και τα περίφημα «τοπικά νομίσματα» έρχεται να επιβεβαιώσει ότι σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία μπορεί να συζητηθεί οτιδήποτε, σχετικό ή άσχετο με τις εκλογές, αλλά τα πραγματικά διακυβεύματα της κάλπης δεν πρόκειται να τεθούν πραγματικά στο τραπέζι.

Από την περίφημη «Δήμητρα», ένα περίεργο σύστημα εξωτραπεζικών συναλλαγών, που το είχε πει από το 2020 ο Βαρουφάκης, έως μία ιδέα για «τοπικά νομίσματα», που κυκλοφορούσε στην παρέα του Τσακαλώτου και μόνον εκεί, η κουβέντα μοιάζει εντελώς ανερμάτιστη και χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα για την επόμενη των εκλογών.

Κι από την «κληρονομιά» του Ανδρέα – 27 χρόνια μετά το θάνατό του - έως τον... Κουφοντίνα, όλα είναι τόσο ξένα ως προς τα πραγματικά προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις για τη χώρα, που μοιάζει εντελώς αποκαρδιωτικό να ασχοληθεί ένας μέσος πολίτης.

Advertisemen

Ενδεχομένως, η πιο ουσιαστική παρέμβαση που έγινε μέχρι τώρα, μόλις 12 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, να είναι η επιστολή του Αλέκου Παπαδόπουλου, που ξεγυμνώνει την κυβέρνηση και χτυπάει σαν καμπανάκι για την οικονομία, όπως το 2008 που τα έλεγε ο Σημίτης και κανένας δεν τον άκουγε.

Για παράδειγμα το πιο σημαντικό ερώτημα των εκλογών, «ποιος θα διαχειριστεί τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης», δεν έχει τεθεί ούτε κατ’ ελάχιστον σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Το πώς καταφέρνει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης να οριοθετεί την προεκλογική ατζέντα είναι το ένα θέμα. Και το άλλο, είναι πώς συμβάλλουν σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα...

Γ.Μ.

 

 https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.