Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Τι θα κάνει το Εκλογοδικείο αν κάτσει η «στραβή»; – Θα μοιράσει τις έδρες Κασιδιάρη ή θα …επαναλάβει τις εκλογές

 


Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (14/03), ο υπογράφων είχε

θέσει το ερώτημα τι θα γίνει εάν το Εκλογοδικείο αποφασίσει διαφορετικά από τον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές: «Η προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα γίνεται εφόσον εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα στη χώρα. Συνεπώς, θα πρέπει να υπάρξει προηγουμένως προσφυγή στο Εκλογοδικείo. Kαι σε μια τέτοια περίπτωση, αν το Εκλογοδικείο αποφασίσει ότι ορθώς αποκλείστηκε, όλα καλά. Αν αποφασίσει το αντίθετο, τι γίνεται; Φαντάζομαι εκλογές δεν μπορεί να ξαναγίνουν», γράφαμε στα Red Carpet.

Ο πρώην υπουργός και επιφανής νομικός, Κώστας Τζαβάρας, που – καλοσύνη του – μας τηλεφώνησε, μας ενημέρωσε πως σε μια τέτοια περίπτωση προβλέπεται πως οι εκλογές θα επαναληφθούν! Αν και, βεβαίως, επειδή δεν υπάρχει προηγούμενο, θα δοθεί η ερμηνεία από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, που όμως αν απαντήσουν θετικά, ο Κασιδιάρης και οι …αντ' αυτού θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Θέση στο θέμα, όμως, πήρε και ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Χρήστος Γεραρής, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου. Τι λέει ο Χρήστος Γεραλής για την περίπτωση που Άρειος Πάγος και Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (που με ειδική σύνθεση λειτουργεί ως Εκλογοδικείο) αποφασίσουν διαφορετικά;

- Στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος επιτρέψει τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο την ακυρώσει εκ των υστέρων, τότε θα ανακατανείμει, για πρώτη φορά στα χρονικά, τις έδρες του στα υπόλοιπα κόμματα!
- Στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος απαγορεύσει τη συμμετοχή του και το ΑΕΔ αποφασίσει πως η απόφαση ήταν λανθασμένη, τότε θα αποφασίσει επαναληπτικές εκλογές σε όλη την επικράτεια.

Γι' αυτό σας λέμε, με τους ερασιτεχνισμούς, τις σκοπιμότητες και την προχειρότητα του Μαξίμου, μπλέξαμε! Και δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση, ακολούθησε και το ΠΑΣΟΚ!

Β. Σκ.

 

 https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.