Χθες, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να ντυθεί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ξέρω αν του βγήκε καλά», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι είναι αστείο να το κάνει αυτό «αυτός που κυβερνά 4 χρόνια και σε όλα τα κρίσιμα.... θέματα έχει κάνει χειρότερα τα πράγματα» και πως είναι «θράσος» να λέει τώρα ότι θα φέρει 1.500 μισθό.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή για καθαρή νίκη ώστε να συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών. Χαρακτήρισε απολύτως εφικτό το πρώτο με το τρίτο κόμμα να σχηματίσουν κυβέρνηση με 151.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην 4ετία Μητσοτάκη «το εισόδημα συρρικνώθηκε». Είπε ότι σύμφωνα με την έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α η Ελλάδα είναι 4η χώρα από τις χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση του εισοδήματος και η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που το 2022 είχε μείωση του μέσου πραγματικού μισθού 7,5%. «Κι όταν έχουν συμβεί αυτά 4 χρόνια έχεις το θράσος να λες ότι θα φέρεις 1.500 μισθό». Σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης πολλά δεν είπε χθες, «δεν είπε τι θα κάνει με το ιδιωτικό χρέος» και ότι εντέλει «ψευτοαντιγραφή έκανε».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο βασικό τρίπτυχο των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών.
Ειδικότερα, είπε ότι η αύξηση μισθών θα γίνει στα 880 ευρώ την επομένη των εκλογών στον ιδιωτικό τομέα με το ξεπάγωμα των τριετιών -ώστε η αύξηση να μην είναι μόνο για τον κατώτατο- και τη θέσπιση της αυτόματης τιμαριθμικής προσαρμογής σε ετήσια βάση ώστε όσο ανεβαίνει ο πληθωρισμός να ανεβαίνει κι ο μισθός. Σημείωσε ότι «θα προχωρήσουμε και σε αυξήσεις στο δημόσιο τομέα», της τάξης του 10%.
Ως προς τις συντάξεις μίλησε για επαναφορά της 13ης σύνταξης, «που κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης», προσθέτοντας ότι θα είναι περίπου 1,2 δισ. Ερωτηθείς για την προσωπική διαφορά είπε ότι «θα αποκατασταθεί αυτή η επιγενόμενη αδικία με την προσωπική διαφορά» και ότι «θα δοθούν αυξήσεις και στους ανθρώπους που με την προσωπική διαφορά δεν μπόρεσαν να πάρουν». «Όχι δεν θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, λέμε πράγματα που μπορούν να γίνουν», απάντησε ερωτηθείς σχετικά.
Σημείωσε ακόμη τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μειώσει τους έμμεσους φόρους. Μιλώντας για την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης στα χρόνια των μνημονίων, παρομοίασε την κατάσταση με ένα σχεδόν γεμάτο ποτήρι που ξεχειλίζει όταν προσθέσεις λίγο ακόμα νερό. Είπε δηλαδή ότι η επιβάρυνση με πρόσθετους φόρους τα 8 χρόνια του μνημονίου σε μόνιμα μέτρα ήταν συνολικά 24,5 δισ. και από αυτά τα περίπου 20 ήταν στα δύο πρώτα μνημόνια, ενώ 4,1 ήρθαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλά αυτό ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η συσσωρευμένη επιβάρυνση στην πλάτη της μεσαίας τάξης». Είπε ακόμη ότι στα 4 χρόνια της ΝΔ κατά μέσο όρο κατ΄ έτος η αύξηση των φορολογικών εσόδων είναι 2,8 δισ. περισσότερα από όσο ο μ.ο. των 4 χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Τόνισε ότι «ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ λεηλατεί το εισόδημα των μεσαίων και αδύναμων» και δεσμεύτηκε για μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα διατροφής στο 6% και του ΕΦΚ στα καύσιμα στο κατώτερο επίπεδο που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήταν σχέδιο της η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ λίγο πριν την ενεργειακή κρίση και τόνισε ότι «βεβαίως θα επιστρέψει το 51% στο δημόσιο, για να μπορέσει να ακολουθήσει πολιτική προς όφελος της κοινωνίας».
Όσον αφορά στη ρύθμιση των χρεών ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει «σχέδιο ολιστικό και ρεαλιστικό» για την επίλυση του προβλήματος. Είπε ότι σήμερα 4.200.000 Έλληνες έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές, 700.000 ακίνητα-υποθήκες έχουν περάσει από τις τράπεζες στα fund και πως «το σχέδιο είναι ένα τσουνάμι πλειστηριασμών μετά τις εκλογές».
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να ρυθμίσει το χρέος, να αφήσει 37 δισ. στα δημόσια ταμεία, «το καταφέραμε με δυσκολίες αλλά με εντιμότητα. Είπε ότι το πρώτο εξάμηνο του '15 είχε την ηθική υποχρέωση να τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή του λαού και στην οριακή στιγμή έκανε αυτό που πίστευε σωστό, «πήγαμε σε εκλογές το '15, δεν κορόιδεψα κανέναν, ανανεώθηκε η εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ και το έως το '19 καταφέρουμε να τελειώσουμε αυτά τα προγράμματα. Με κόστος για την ελληνική κοινωνία, αλλά κρατώντας την κοινωνία και την οικονομία όρθια».
Δημοσκοπήσεις
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλους να πάνε να ψηφίσουν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους νέους. «Η ψήφος είναι το όπλο τους, να πάνε στην κάλπη ό,τι κι αν επιλέξουν, αλλά καλύτερα να επιλέξουν ΣΥΡΙΖΑ», είπε.
Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι την αγωνία την έχουν αυτοί που βγάζουν τις μετρήσεις για το αν θα επαληθευτούν. Υποστήριξε ότι δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 3,5 μονάδες έχοντας κυβερνήσει και πήρε 32% το 2019 και «τώρα που κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης και ο μέσος Έλληνας έχει απηυδήσει, αντί να χάνει ο Μητσοτάκης, χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Κυκλοφορώ μέσα στην κοινωνία κι έχω άλλες προσλαμβάνουσες», τόνισε. Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δίνονται στη δημοσιότητα και τα πρωτογενή αστάθμητα στοιχεία των μετρήσεων, να υπάρχει διαφάνεια, όμως «πρώτα βγήκε ο κ. Σκέρτσος εξ ονόματος τους και μετά απάντησε ο Σύνδεσμος των εταιρειών δημοσκοπήσεων ότι δεν θα το κάνουν». Σχολίασε ότι το θέμα δεν είναι αν υπάρχει προηγούμενο σε αυτό που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι δεν υπάρχει προηγούμενο σε άλλη χώρα της ΕΕ δημοσκοπήσεις να έχουν πέσει έξω σε τόσες απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις.
«Φοβάται το ντιμπέιτ»
Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για άρνηση ενός ντιμπέιτ μεταξύ τους, υποστηρίζοντας ότι «φοβάται τη σύγκριση» και τον «διάλογο» στη βάση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων. Υπενθύμισε πως ο ίδιος το 2015 είχε δεχθεί να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Μεϊμαράκη, όπως γίνεται «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» και παρέπεμψε στις τελευταίες εκλογές της Γαλλίας, όπου ο Μακρόν είχε βρεθεί «ενώπιος ενωπίω» με τη Λεπέν. Εξάλλου, δέχθηκε πως η συζήτηση και με τους έξι αρχηγούς, όπως προτείνει ο πρωθυπουργός μπορεί να γίνει, ωστόσο, σημείωσε πως τέτοια συζήτηση είναι τις περισσότερες φορές «σούπα».
Εκλογές και συνεργασίες
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η απλή αναλογική αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή για τον τόπο με στόχο να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης προς την κατεύθυνση των κυβερνήσεων συνεργασίας βάσει προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εάν βγει πρώτο κόμμα θα κάτσει την επόμενη μέρα να δει «πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος» και γι' αυτό θα απευθυνθεί μόνο στις προοδευτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου, αποκλείοντας τη ΝΔ και τα «ακροδεξιά» κόμματα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή για καθαρή νίκη ώστε να συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών. Χαρακτήρισε απολύτως εφικτό το πρώτο με το τρίτο κόμμα να σχηματίσουν κυβέρνηση με 151.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το «όμορο» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, καθώς, όπως έχει πει θέλει μια κυβέρνηση «σοσιαλιστικής κατεύθυνσης» και εάν «βγαίνουν τα κουκιά» με αυτό θα προσπαθήσει να κάνει «κυβέρνηση μακράς πνοής». Αν, όμως, υπολείπονται κάποιες έδρες για να υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή, θα ζητήσει την στήριξη των μικρότερων αριστερών κομμάτων, τα οποία θα κληθούν «να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Όπως σημείωσε αυτό είναι «ένα εκλογικό σύστημα που τα μικρότερα κόμματα, κυρίως της Αριστεράς που θέλουν να διαδραματίσουν ρόλο αλλά δεν έχουν προοπτική διακυβέρνησης, πάντα υποστήριζαν και το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κι αν ήταν κόντρα στο ιδιοτελές συμφέρον του». Χαρακτήρισε δε «αδιανόητο να θεωρεί κανείς ότι με ένα εκλογικό σύστημα μπορεί να έχεις κάποια οφέλη, να υπάρχει ισοτιμία της ψήφου, αλλά δεν μπορεί να παίρνεις μερτικό από την ευθύνη». «Δεν μπορεί να μη σ' ενδιαφέρει πως θα κυβερνηθεί ο τόπος την επόμενη μέρα, εκτός αν το ΚΚΕ και ο κ. Βαρουφάκη βγουν και πουν στο λαό ότι εμάς δε μας ενδιαφέρει αν ο Μητσοτάκης θα είναι άλλα τέσσερα χρόνια και θα κυβερνά όπως κυβέρνησε και θα συρρικνώνει το λαϊκό εισόδημα», διαμήνυσε, επισημαίνοντας πως εάν πάμε σε δεύτερες εκλογές αυτά που θα ωφεληθούν είναι τα δύο μεγάλα κόμματα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει δημόσια τις προγραμματικές του θέσεις. Δεν ασχολούμαστε τόσο με δευτερεύοντα ζητήματα, μιλάμε για το τι πρέπει να γίνει με την ακρίβεια, με το ΕΣΥ, με το εισόδημα , με την εργασία, με τα κόκκινα δάνεια, με του πλειστηριασμούς βάζουμε μεγάλα ζητήματα πάνω στο τραπέζι. Έχουμε ένα σχέδιο που μπορεί να δώσει προοπτική στο πλαίσιο ενός ρεαλισμού. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ποιες είναι οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας και δεν είναι απεριόριστες», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν θα υποκύψει μετεκλογικά στην πίεση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, το απέκλεισε, υποστηρίζοντας πως «αυτό είναι ένα θέμα που το έχει λύσει ο λαός» καθώς όπως είπε δεν θα μπορούσε ο κ. Ανδρουλάκης «να κάτσει απέναντι σ' ένα κόμμα που έχει πάρει 32-34% και να του πει τώρα αποστρατεύσου, παρ' όλο που κέρδισες τις εκλογές». Υπογράμμισε μάλιστα ότι όπως και η συζήτηση για «κυβέρνηση ηττημένων» και η συζήτηση αυτή γίνονται με «σκοπιμότητα» προκειμένου να δημιουργούνται «ψεύτικα διλήμματα». «Τα πράγματα είναι πολύ καθαρά, με την απλή αναλογική μπορούν να βγουν κυβερνήσεις και δε θα είναι κυβερνήσεις που θα βγάζουν πρωθυπουργούς σε παρακάμαρες, γιατί αυτά δεν οδήγησαν σε καλά πράγματα», είπε, τονίζοντας πως πρωθυπουργός δεν μπορεί να γίνει ο «άγνωστος χ», με «συνομωσίες» και με συζητήσεις «πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας».
Ανέφερε, μάλιστα, πως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ προεκλογικά έχουν ανταγωνιστική σχέση καθώς απευθύνονται στον ίδιο κεντροαριστερό χώρο και ο καθένας θέλει να λάβει μεγαλύτερο ποσοστό, ακόμα και αν την επόμενη μέρα είναι «κυβερνητικοί εταίροι», είναι λογικό να δέχεται «αρνήσεις» μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες. Ωστόσο, είπε, την επόμενη μέρα των εκλογών η «καυτή μπάλα» θα είναι στα χέρια όλων, καθώς ο ελληνικός λαός δεν θέλει την περιπέτεια των «απανωτών εκλογών». «Θέλει στις 22, στις 30 του Μάη να έχουμε τελειώσει και να έχουμε μια κυβέρνηση που θα κάνει ό,τι καλύτερο δυνατό για να αναστήσει την οικονομία και να συγκρατήσει τη συνοχή της κοινωνίας που διαλύεται», συμπλήρωσε.
Ως «παρτενέρ» του κ. Μητσοτάκη χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη, επειδή επαναφέρει το θέμα του νομίσματος, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι αν χρειαστεί η «ανοχή» του ΜέΡΑ25 για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, θα πρέπει να αναλάβει τις «ευθύνες» του. «Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο Βαρουφάκης έχει αποφασίσει να είναι ο παρτενέρ του κ. Μητσοτάκη σε αυτήν την προεκλογική περίοδο. Προφανώς και τον αβαντάρει όταν του δίνει τη δυνατότητα έστω και ρητορικά να βγάλει από το σεντούκι, από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ξαναζεσταμένο φαγητό του φόβου και μάλιστα για ένα θέμα που έχει λήξει εδώ και εφτά χρόνια, αυτή τη στιγμή απειλούνται με χρεοκοπία τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις όχι οι τράπεζες», είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας δε στην κριτική που δέχεται από τη ΝΔ για ενδεχόμενη συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη, ξεκαθάρισε πως «όλα όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης για το νόμισμα αποτελούν εμμονές, δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης ούτε καν συζήτησης όπως δεν αποτελούσαν ούτε το '15». «Μετά τις εκλογές όλοι θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ένα κόμμα του 3% έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας στη βάση ενός προγράμματος σύγκλισης, αλλά όχι να βάλει τους όρους του. Αν δεν θέλει, ακριβώς γιατί οι απόψεις και οι θέσεις δεν συμπίπτουν, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ανοχή», πρόσθεσε και εξήγησε πως ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι «δυνάμει συνομιλητής» του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτό που κατά βάση ζητά ο ίδιος από τον ελληνικό λαό είναι μια «ισχυρή εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας από τις πρώτες εκλογές».
Όσον αφορά τις δυνατότητες που έχει η ΝΔ για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ενδεχομένως και με την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η στη «ρητορική» της τουλάχιστον η ΝΔ την αποκλείει, ωστόσο, διερωτήθηκε «τι θα την κάνει την διερευνητική εντολή» ο κ. Μητσοτάκης, αφού δήλωσε πως θα τη δεχθεί τελικά και στις πρώτες εκλογές. Εξάλλου, άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό ότι έχει ως «πρώτο πλάνο στο μυαλό του, το πώς θα κάνει αποστασίες, πώς θα κλέψει βουλευτές» και ότι «ξέρει το know how» από την οικογενειακή παράδοση. Τόνισε, ωστόσο, ότι βρίσκεται σε «αδιέξοδο» γιατί όπως διαμορφώνονται τα πράγματα δεν μπορεί να βρει συνεργασίες εκεί που προσδοκούσε, δηλαδή στην κεντροαριστερά, λόγω της 'συμπεριφοράς» του. «Δεν είμαι εγώ αυτός που παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη. Ο Μητσοτάκης τον παρακολουθούσε. Πώς θα συνεργαστεί τώρα ο Ανδρουλάκης με αυτόν που τον παρακολουθούσε; Είναι πρακτικά δύσκολο, ως αδύνατο», υπογράμμισε.
«Την ακροδεξιά τη νικάς μέσα στην κοινωνία»
Μιλώντας για το θέμα του κόμματος Κασιδιάρη, ο κ. Τσίπρας καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στους χειρισμούς της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη ότι τον άφηνε να κάνει καμπάνια τρία χρόνια μέσα από τη φυλακή και πως ο τρόπος που προεκλογικά πάει να το αντιμετωπίσει νομοθετικά δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. «Θέλει η κυβέρνηση να χειριστεί το ζήτημα αυτό όχι στο πλαίσιο κάποιων αρχών, αλλά με γνώμονα τι δεν την συμφέρει. Όσο δεν έβλεπε ως εκλογικό κίνδυνο τον Κασιδιάρη δεν ενδιαφερόταν, όταν τον είδε μέσα από το μικροσκόπιο του τι δεν συμφέρει και τι συμφέρει εκλογικά, τότε ασχολήθηκε, λίγους μήνες πριν τις εκλογές».
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μετωπική σύγκρουση με την ακροδεξιά, τους νεοναζί, «αλλά εμείς πιστεύουμε ότι την ακροδεξιά δεν την νικάς με διατάγματα, αλλά μέσα στην κοινωνία, με καθημερινή πάλη και τη μάχη των ιδεών, δεν τη νικάς όταν υιοθετείς τη ρητορική της». «Όταν ο κ Μητσοτάκης έχει αντιγράψει τον Τραμπ σε σειρά από θέματα με κορυφαίο το μεταναστευτικό, τα στερεότυπα της ρητορικής της Χ.Α., πώς θα τη νικήσεις την ακροδεξιά με αυτόν τον τρόπο;», είπε. Σχολίασε ότι «δεν πήγα εγώ να φωτογραφηθώ πίσω από ένα Φράχτη που δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα. Αποδείχθηκε αυτό το '15, υπήρχε ο φράχτης λύθηκε το θεμα;». Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γκρεμίσει τον φράχτη, ότι μπορεί να είναι ένα εργαλείο, «αλλά δεν θα το αναγάγουμε σε βασικό προπαγανδιστικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, γιατί δεν είναι».
Εξήγησε ότι ο φράχτης δεν στήνεται πάνω στα σύνορα, στήνεται στο έδαφος σου, αρκετά μέτρα στο εσωτερικό, «άρα αν στο έδαφος σου βρεθούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες μετανάστες με βάση το διεθνές δίκαιο είσαι υποχρεωμένος να δεις αν αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόσφυγες και ζητάνε άσυλο». Τόνισε ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί μόνο με τον φράχτη. «Πρέπει να έχεις και επιτήρηση των συνόρων, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να κινείσαι και στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, να έχεις ασφαλείς διόδους και να διεκδικήσουμε διαφορετική πολιτική της ΕΕ, ένα άλλο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου που δεν θα επιβαρύνει μόνο τις πρώτες χώρες υποδοχής αλλά θα αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ως ευρωπαϊκό πρόβλημα που θα το μοιράζεται η Ευρώπη και μια άλλη αντίληψη για την ένταξη των μεταναστών».
https://fonaklas.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.