Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Η διαπίστωση της ημέρας : Στου κουφου την πόρτα

 


 

 

Ο διευθυντής του ΤΟΕΒ Ηράκλειας Δημήτρης Τζήκας καταγγέλλει τους ασυνείδητους γεωργούς οι οποίοι συνεχίζουν το «θεάρεστο έργο» τους, που είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος

Καλεί τους πολίτες που βλέπουν τέτοιες συμπεριφορές να τις καταγγέλλουν.

Ειδικότερα σε δημόσια παρέμβαση του αναφέρει τα εξής:

«Αυτή η νοοτροπία κάποιων ασυνείδητων Γεωργών πρέπει να σταματήσει. Και δυστυχώς οι σακούλες αυτές από ελέγχους, που κάνουμε δεν ανήκουν στους γεωργούς που είναι δίπλα τα χωράφια τους. Τις μεταφέρουν με το άροτρο άλλοι από αλλού. Κάθε χρόνο ο ΤΟΕΒ βάζει το προσωπικό του στο ξεκίνημα της αρδευτικής περιόδου και τις μαζεύει, αλλά όπως βλέπετε η κατάσταση αυτή συνεχίζεται. Αν δεν πληρώσουν πρόστιμα δεν θα σταματήσει το φαινόμενο αυτό. Παρακαλώ όσοι βλέπετε Γεωργούς να το κάνουν αυτό, να μας το καταγγέλλετε. Είναι πράξη ευθύνης προς το περιβάλλον και όχι ρουφιανιά.

Σας ευχαριστώ.»

Αξίζει να επισημανθεί ότι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), που αρχίζει από φέτος, έχει ως βασικό άξονα την προστασία του περιβάλλοντος. Όταν δεν κάνουμε τα στοιχειώδη στον τομέα  αυτό, πως θα παρακολουθήσουμε τις αυξημένες απαιτήσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή πολιτική σε αυτά τα ζητήματα; Το να μην πετάνε τις «σακούλες» ποτίσματος και τα δοχεία των γεωργικών φαρμάκων ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον, είναι τα πλέον στοιχειώδη και αυτονόητα για τα ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Είναι ανάγκη να γίνουν πολλά και οι αγρότες μας να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα.

 

 

 https://sertharros.gr

1 σχόλιο:

  1. Οτι να ναι. Οπως το κάψιμο των καλαμιών που ασυνείδητα γίνεται απο κακούς αγρότες. Που είναι τα πρόστιμα άραγε ? Για ποιό λόγο εγώ που έχω αναπνευστικό πρόβλημα να μην μπορώ να αναπνεύσω καλά με τους καπνούς απο φωτιές. Αυτούς αν τους κάνουνε κάτι στα χωράφια τους που τους βλάπτει , είναι καταγγελτικοί και υπερασπίζονται το ΄΄ δίκιο τους΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.