Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Δήμος Νέας Ζίχνης : ¨¨Θα ξεδιψάσει ¨¨ η Αλιστράτη

 




Μια πολύ σημαντική υδροαποθεματική ζώνη εκμετάλλευσης στη Νέα Ζίχνη Σερρών εντοπίστηκε από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) μετά την ολοκλήρωση - με απόλυτη επιτυχία - της ανόρυξης υδρευτικής γεώτρησης από μεριάς του Δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών.
Η υδρογεώτρηση, της οποίας η θέση υποδείχθηκε κατόπιν σχετικής μελέτης της υδρογεωλόγου κα. Μαρίας Λαζαρίδου από την Περιφερειακή Μονάδα Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια παρακολούθησης και υλοποίησης του έργου από την ΕΑΓΜΕ, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Δήμου Νέας Ζίχνης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το υδρευτικό πρόβλημα της Δημοτικής Κοινότητας Αλιστράτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υδρογεώτρηση εκτός από το γεγονός της οριστικής λύσης του οξυμένου υδρευτικού προβλήματος της Δ. Κ. Αλιστράτης, μπορεί μελλοντικά να καλύψει και άλλες υδρευτικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Δήμος Νέας Ζίχνης
Η θέση της γεώτρησης ορίστηκε πάνω σε σχηματισμό σχιστολίθων, με σκοπό τη διάτρηση αυτού του σχηματισμού και ακολούθως των υποκειμένων μαρμάρων, το δε βάθος διάτρησης έφθασε τα 234 μέτρα. Κατά την διάτρηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια ισχυρά διαμορφωμένη καρστική υδροφορία στο σχηματισμό των μαρμάρων.
Στη γεώτρηση πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική άντληση κατά την οποία επιτεύχθηκε παροχή άντλησης 60m3/h (δυνατότητα αντλητικού συγκροτήματος), ενώ η πτώση στάθμης που παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια της άντλησης ήταν της τάξης των μόλις λίγων εκατοστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.